Петък, 26 Април 2024, 21:16

Емил Велев: Странно е да играем в Своге

2 Март 2013, 13:43
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 1551 0


Ако не в 17-ия кръг срещу Миньор (Перник), то в мача с ЦСКА за Купата на България или най-късно в този Лудогорец, столичните железничари ще се върнат на своя стадион в квартал Надежда. Това заяви днес старши треньорът на Локомотив (София) Емил Велев на пресконференция. Той определи като доста странна ситуацията със заявката на Своге за домакинските мачове на неговия отбор. 

"Странно е да играем в Своге, не сме свикнали на това. Но мога да кажа, че стадион Локомотив в момента се намира в много добро състояние след ремонтите, които не спират и за ден. Същото мога да кажа и за тревното покритие на централния терен. И не виждам причина да не ни се дава лиценз. И няма никаква логика, след като след три месеца ще има концерт на Депеш Мод. И този концерт ще събере 30-40 хиляди души на същия този стадион. И няма проблем да се проведе, а се оказва, че няма как да проведем мачове, при условие, че ще има вероятно около 3-4 хиляди наши фенове. Това е разлика от 10 пъти, каза още Велев. 

"Но дали ще играем на Славия или в Своге, ние трябва да си гледаме задачите и да си гоним целите. А нашата цел е да се измъкнем по най-бързия начин от опасната зона и да събираме точки от всеки мач. Да, имаме двубои и с ЦСКА за Купата на България, но тези срещи ги приемам повече като бонус. Разбира се, ние няма да се откажем от тях, но основната ни цел остава първенството, допълни Велев. 

"До колкото знам, парадоксът със стадиона в квартал Надежда, е създаден само с един подпис и край- затворено за провеждане на мачове. Това трябва да го променим. И хората, които работят по този въпрос ми гарантират, че ще стане съвсем скоро. Ако не за 17-ия кръг, когато играем с Миньор, то срещу ЦСКА за Купата или с Лудогорец, трябва да бъдем домакини в истинския смисъл на думата, допълни треньорът. 

Велев заяви също така, че проблемът със спортните бази в България е основен за добрия футбол. При условие, че Локомотив играе в Своге, Етър 1924 - в Сливен, а юношеските отбори се чудят къде да си намерят терени, не може да се очакват кой знае какви резултати. 

"Винаги сме ентусиазирани, но после идва истината и не ни харесва. И при ЦСКА положението е аналогично. Те къде ли не играха, само в селото на Чичо Пенчо още не са играли. Така че не си ли оправим стадионите, няма как да търсим основни неща от футбола. И мисля, че българските футболисти не са разглезени. Ако докарате играч от Франция или Испания тук, в България, като видят в каква кал трябва да тренират и играят, като видят условията, просто ще си заминат на секундата, завърши Велев.


Източник: www.sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete