Четвъртък, 16 Май 2024, 10:14

ЕТ "Новко Новков" не планира понижаване цените на превозите

17 Януари 2015, 10:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2131 16


Въпреки, че цените на горивата се сринаха главоломно през последните дни, и поевтиняха с около 40%, превозвачите не планират сваляне на цените.
Не се предвижда понижаване на цените на автобусните билети. Управителят на най-голямата фирма за автобусни превози в Ботевград- ЕТ "Новко Новков", коментира пред наш репортер, че към този момент не се знае колко трайно ще е поевтиняването. Така, ако бъдат намалени цените на билетите, в бъдеще евентуалното им увеличение, би било проблем. Причината е, че превозвачът може едностранно да намали цените на билетите, но ако се наложи повишение, решението трябва да бъде одобрено от Общинския съвет, тъй като фирмата има договор с общината. Освен това, цената на горивото не е единствен фактор, определящ цените на превозваческите услуги. „Ние сме задължени да изпълняваме линия, но приходите ни зависят от пътникопотока. Имаме и нерентабилни курсове, тъй като в последно време броят на пътниците намалява.”-коментира още той. Поне до края на зимата цените няма да бъдат намалени. Ако тенденцията с ниските цени на петролните продукти се задържат, след март може да се говори за понижение и в цените на автобусните превози.
Идентична е ситуацията при  таксиметровите услуги. Шофьори обясняват, че цената на горивото не е единствен критерий за определяне цената на услугата. „Данъците, лицензите, поддръжката на колата – те не са намалели”-коментира един от шофьорите. Има и още една причина, която спира много таксиметрови шофьори да променят цените си. Това е т.нар. „претарифиране”. За да се промени цената на услугата, таксито трябва да се закара в София, където да бъде пренастроен апаратът, който отчита пробега. „Първо си загубваш един цял ден да те мотаят по София, не работиш и губиш пари. А утре, като вдигнат пак цените, какво правиш?”-оплаква се друг шофьор.

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 11:33

    pedal... vsi4ki prognozi sa, 4e pone godina shte e taka.. kvo se pravat, te ni obirat v momenta :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 12:41

    Novko kato se oplakava che e na zaguba da se mahne ot toq biznes

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: градските автобуси са много студени сега през зимата-билетите са скъпи ;правец-ботевград е 1.50 лв.а... 17 Януари, 12:53

    :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Януари, 12:55

    срамно е помислете малко в една българия живеем,в някой други градовЕ градските билети са по 0,70/например във Велико Търново

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Typii 17 Януари, 13:05

    Novkov namali gi Ot Pravets do Botevgrad 20sto. Do razliva 10 a do Trudovets 15sto

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Януари, 13:13

    Направо без пари да вози, си цъкам без колата!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:03

    5 стотинки да мръдне бензина нагоре - веднага реват за повишение, а като паднаха толко много - се прават на "ни лук яли, ни мирисали"... айде, моля ви се!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:49

    Няма ли конкуренция ще е така! Не се сещам от колко години само Новко вози в Б-д и дали се спазва закона за обществените поръчки или хитро се заобикаля. Някога имаше няколко превозвачи и се караха за печелившите линий та и до бой стигаха. Защо фирмата "ИВКОНИ" вози до София за 6 лв. и то с луксозни автобуси, а ако си пенсионер ползваш и 5% отстъпка /5.40лв./. Защо Правец-София билета също е с един лев по-евтин а и вози до централна автогара? Има нещо много съмнително, дали и някой друг не се блажи? Някой да е чул нещо за това?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Януари, 16:16

    Когато е за вдигане на цените веднага може, но когато е за сваляне неможе защото били губили :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: ани 17 Януари, 18:34

    #8, чул съм и видял съм. Знаеш ли колко набута за да спечели. И се сещ аш на кой ги набута. Ама ние нямаме вина но плащаме.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete