Понеделник, 29 Април 2024, 15:12

Етрополе - домакин на Местна среща на тема: Визия за устойчиво развитие на Програма "Глоб@лни библиотеки-България"

23 Октомври 2013, 15:48
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2162 0


На двудневна местна среща ще бъде домакин гр.Етрополе, която има за цел обмяна на информация от представители на различни библиотеки в страната по използването на информационните технологии в работата им по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”. Откриването на тази работна среща бе днес /23 октомври/ от 13.30ч. в конферентната зала на хотел ”Еверест”,  като на вниманието на присъстващи бяха направени презентации, с които да се онагледят  практически приложимите информационни технологии в работата на библиотеките. Свои презентации представиха:

-Людмила Чудомирова от библиотека ”Иван Вазов” гр.Ботевград  с тема: ”Е-услугите –нов етап в развитието  на библиотека ”Иван Вазов”.
-Цанка Йорданова –библиотека при НЧ ”19-ти февруари 1906” с.Скравена с тема: ”Детското е-здраве”.
-Ева Добренова- библиотека  при НЧ ”Съзнание 1907” гр.Сливница-споделяне на постижения в ежедневната работа с информационните технологии
-Василка Христова-библиотека при НЧ ”Св.Иван Рилски-1922” с.Мрамор с тема: ”Създаване на УЕБ-Сайт на НЧ ”Св.Иван Рилски”-информационен портал на с.Мрамор”.
-Веселина Котева –секретар на НЧ ”Пробуда-1921” с.Доброславци с тема: ”Заедно можем повече”.
-Мария Петкова-директор на фондация ”Лале”- възможности за сътрудничество.
Вторият ден предстои обсъждане на въпроси, свързани със създаването на електронни каталози на библиотеките и споделяне на опит в тази съвременна сфера за работа на библиотекарите.
„Глоб@лни библиотеки - България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Програмата се стреми в рамките на пет години (2009-2013) да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete