Сряда, 24 Април 2024, 08:38

Eва Борисова от Трудовец със сребърен медал от "Купа на България" по бокс

25 Март 2021, 20:09
(4) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2269


Ева Борисова, която е от Трудовец, но се състезава за елитния Боксов клуб "ЦСКА" (София) завоюва поредно отличие в състезателната си кариера. Талантливата спортистка спечели сребърен медал от турнира за "Купата на България" по бокс при девойките, който се проведе от 23 до 25 март в Русе. В своята категория до 48 кг., Ева постигна две безапелационни победи, но на финала отстъпи срещу национална състезателка и завърши надпреварата със сребро. В първата си среща, представителката на БК "ЦСКА" прегази своята съперничка от БК "Локомотив" (Горна Оряховица) Дария Донева и спечели с 3:0 съдийски гласа. Във втората си изява, Ева Борисова имаше тежката задача да се изправи срещу миналогодишната шампионка и бронзова медалистка от европейско първенство Диляра Ахмедова, която представляваше БК "Омуртаг". Противно на очакванията, Ева премина безпроблемно през конкурентката си и постигна впечатляваща победа с 3:0 съдийски гласа. На финала 16-годишната трудовчанка се изправи срещу националната състезателка и шампионка на България Люба Атанасова, където отстъпи. По този начин завърши надпреварата със сребърно отличие.

Ева Борисова тренира бокс само от две години. Нейният личен треньор е и нейн баща - Борис Борисов. В "ЦСКА" тренира под ръководството на Александър Мартинов, който е основният й наставник. В работата се включват още Михаил Таков и Александър Александров. За две години, Ева вече е горда носителка на два сребърни и два бронзови медала. Интересен момент при нея е фактът, че преди да се захване с бокс, започва със спортна акробатика. Там ситуацията е не по-малко впечатляваща. Ева е републиканска шампионка през 2018 г., републиканска вицешампионка от 2016 г. и златна медалистка от силен международен турнир в Италия. Състезава се в двойка жени в КСА "Балкан", преди да открие страстта си към бойните спортове. 

Въпреки загубената финална битка, тя сподели пред наш репортер, че е доволна от представянето си.

"Причината, поради която не победих, отдавам повече на физическата подготовка. Въпреки това смятам, че играх добре и мисля, че следващият път ще се справя по-добре и ще стана първа. Истината е, че аз съм от Трудовец и трябва да пътувам три пъти в седмицата, за да тренирам в "ЦСКА". Това от друга страна е крайно недостатъчно при този спорт, и ми се налага да тренирам и в родното си място. Вече имаме и собствена зала по бокс в Трудовец, надявам се от следващата седмица да можем да влезем и да започнем работа.", добави още талантливата състезателка


На въпроса какви са целите пред Ева Борисова, тя отговори така:

"Зависи как се развият нещата. Ако на следващото състезание стана републиканска шампионка, което е моята главна цел, предполагам, че ще започна да мисля много по-сериозно за кариерата си в бокса. На този етап си пожелавам да съм здрава и да успея да постигна това, което съм си поставила като главна мисия пред себе си." 



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete