Четвъртък, 2 Май 2024, 01:21

Европейският съюз през погледа на децата на Елин Пелин

10 Април, 10:38
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 137 0


Община Елин Пелин обявява иновативна и креативна инициатива за отбелязване на Деня на Европа - 9 май. Под мотото "Европейският съюз - единство, солидарност и хармония", общината предизвиква учениците от 1 до 12 клас да споделят своето разбиране и виждане за значимостта на Европейския съюз.

С цел да разберат как българските деца възприемат членството на страната ни в ЕС, Община Елин Пелин обявява конкурс, насочен към учениците от различни възрастови групи. Учениците от 1 до 6 клас ще имат възможност да изразят своето разбиране чрез рисунка, макет, фигура или 3D модел, докато учениците от 7 до 12 клас ще могат да излязат с есе, презентация или друга креативна форма.

Срокът за предаване на творбите и есетата е до 26 април 2024 г., а победителите ще бъдат обявени на страницата на Община Елин Пелин и на Фейсбук страницата на 9 май - Денят на Европа. Най-добрите предложения ще бъдат изпратени до европейските институции, за да бъдат чути гласовете на децата и тяхното разбиране за Европейския съюз.

Всички участници се приканват да пишат, творят и рисуват, като техните послания и мнения ще останат в историята на общината, а гласът им ще бъде чут в Европейския парламент и Европейската комисия. Община Елин Пелин вярва, че децата са бъдещето и техните гласове имат значение за формирането на бъдещето на Европа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete