Четвъртък, 28 Март 2024, 16:13

Фантастично! Григор се класира за финала в Сидни

15 Януари 2016, 10:56
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 2060 0


Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира в Сидни. Димитров прекърши Жил Мюлер с 6:2, 7:6/4/ в полуфиналния мач и така ще се бори за трофея. Това е седми финал в кариерата на 24-годишния тенисист.

Срещата предложи много зрелищни моменти на зрителите, като не липсваха и атрактивни отигравания българина. Двубоят бе няколко пъти прекъсван, заради силния дъжд – веднъж в самото начало на мача за около час, след това още веднъж и малко преди края за няколко минути. Това обаче не разсея по никакъв начин хасковлията, който безкомпромисно подчини опонента си.

Припомняме, че малко по-рано българинът отстрани Александър Дългополов след 4:6, 6:3, 6:4  в мача от четвъртфиналите и така си уреди среща с Мюлер. Двубоят между Димитров и Дългополов започна преди ден, но се доигра в ранните часове на днешния ден, тъй като бе прекъсната заради силния дъжд.

Гришо стартира силно мача срещу Мюлер. Още в първия гейм Димитров направи пробив, а във втория затвърди положителната тенденция в представянето си. Мюлер спечели третия гейм без особени затруднения. 

След подновяването на мача Димитров стартира силно. След хубав удар с форхенд Димитров поведе с 30:0, а след това лекота затвори гейма за 3:1, като не остави никакъв шанс противника си. В началото на следващата част, Димитров поведе с 15:0, но след това Мюлер изравни, а в последствие и спечели гейма. 

Първият ас на Димитров в мача дойде в шестия гейм. Така той дръпна с 40:0 на Мюлер, а в последствие Гришо се поздрави с успеха и в тази част - 4:2.  Григор поведе с 5:2 след пробив, а в решителния гейм без особени затруднения спечели и така си осигури успеха в първия сет – 6:2.

Ракета номер 1 на българския тенис стартира умело и втория сет, но след като поведе с 30:0, допусна изравняване и в крайна сметка представителят на Люксембург поведе с 1:0 гейма.

В следващата част Димитров показа решителност и изравни 1:1. Мюлер върна гейм на нула, а след четвъртия гейм, в който Димитров показа чудесен сервис, равенството бе възстановено.

Петият гейм предложи зрелищни отигравания. Мюлер първоначално поведе, последва изравняване, но съперникът на българина дръпна отново с 30:15. Ретур и хубаво воле на хасковлията му донесоха 30:30, а бекхенд и ас направиха резултата 40:40, но въпреки това Мюлер затвори частта в своя полза – 3:2. След оспорван шести гейм, Григор възстанови равенството – 3:3. Мюлер взе следващия гейм без трудности, а Григор изравни – 4:4.

В деветия гейм Григор стигна до няколко равенства, но не съумя да се възползва и така Мюлер отново излезе напред в резултата – 5:4. Последва ново равенство, но все пак тенисистът от Люксембург поведе с 6:5. При този резултат мачът бе прекъснат заради дъжд. След кратката пауза Димитров хладнокръвно вкара двубоя в тайбрек, където спечели със 7:4 точки и си осигури място на финала. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete