Четвъртък, 2 Май 2024, 05:25

Фашинг в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

14 Ноември 2016, 12:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2966 4


На 11 ноември в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се отбеляза карнавалът Фашинг. Учениците от немската паралелка VIIIв клас с класен ръководител Татянка Грухланска отпразнуваха един от най-забавните карнавали в Германия – Fasching (Фашинг). По повод празника подгответата се облякоха като животни, феи, вампири, принцеси, спайдърмен. С интересни костюми и маски учениците пресъздадоха успешно емоцията и настроението на традиционния немски празник.
Участниците представиха информация за празника на останалите ученици в гимназията. Всяка година на 11 ноември точно в 11 часа и 11 минути се поставя началото на карнавалните празници в Германия. Трите основни дни, в които местните жители и гостите на страната имат възможност да се отпуснат и насладят на живота, са: Розовият понеделник, Денят на големите паради и Нощ на постенето.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 12:42

    Добре поне че не е факинг!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 15:59

    На времето прочетох доста книги на Пратчет, продължих с Достоевски, Кинг, Толкин, минах и през повечето български възрожденци, обърнах се и към философите - от древногръцките до съвременните философи... А прозрението и мъдростта дойдоха чак след като прочетох коментара на 1 "Добре поне че не е факинг!". Само мога да изпитвам щастие и душевна топлота от факта, че мой съвременник носи в себе си такъв интелект, такова прозрение и проникновение в себе си. Призовавам Ви, драги съфорумници, драги читатели на balkanec.bg, от утре сутрин, когато стане, повторете фразата еднаж-дваж: "Добре поне че не е факинг!". Обещавам Вам, житието Ви ще се промени коренно, и то само за добро.

    "Добре поне че не е факинг!"
    Номер 1

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 21:00

    Не изглеждаш чак толкова глупава, вероятно се правиш на такава?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 07:38

    Изфукването , че си чела толкова книги не ти е помогнало за ограмотяването по български език. Имаш фрапираща правописна грешка. Намери си я сама.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete