Петък, 3 Май 2024, 16:12

”Фиат” откри завод в Сърбия за 1 млрд. евро

17 Април 2012, 08:20
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1820 0


Компания "Фиат автомобили Сърбия" (ФАС) откри на 16 април официално новия си завод за производство на автомобили в Крагуевац, съвместен проект на сръбското правителство и италианската компания "Фиат", съобщи националната телевизия РТС.
Заводът в Крагуевац е най-голямата инвестиция в Сърбия през последните няколко десетилетия, достигаща около 1 милиард евро, от която се очаква да допринесе значително за възстановяването на сръбската икономика след кризата, съобщи БТА.
Заводът в Крагуевац е планиран за производство на около 300 000 автомобила годишно, но първоначално капацитетът му ще бъде 200 000 автомобила годишно. Производственият комплекс се простира на площ 1,4 милиона квадратни метра и е най-големият обект от този тип в Югоизточна Европа.

Генералният директор на ФАС Антонио Чезаре Ферара по-рано заяви, че заводът ще започне серийно производство на модел "Фиат 500 L" през следващия месец. Компания "Фиат-Крайслер" съобщи, че началната цена на новия модел ще бъде около 16 000 евро и ще се произвеждат две бензинови и една дизелова версия на модела.

У нас автомобилният завод, който бе построен край Ловеч от китайската компания Great Wall Motor Co, заработи през февруари. Очакваният първоначален капацитет на предприятието, в което участват "Литекс моторс" и Гриша Ганчев, е 1000 автомобила годишно.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete