Петък, 3 Май 2024, 10:50

Филиалите на "Спешна помощ" ще бъдат обновени

15 Юли 2015, 09:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1299 2


Пълно обновяване на Центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна предстои да бъде извършено с инвестиционен проект на Министерството на здравеопазването , с който ще кандидатства по ОП "Региони в растеж" 2014-2020. В тази връзка в Областната администрация на Софийска област, по инициатива на д-р Георги Гелев – директор на ЦСМП-София, беше проведена работна среща с кметове от региона, на която присъства и заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.
В рамките на проекта, освен модернизиране на материалната и техническата база, е предвидено да бъдат изградени нови или изцяло ремонтирани вече съществуващите филиали на ЦСМП, какъвто подход ще бъде приложен и при общините от Софийска област. След направени анализи, е взето решение Областният център за спешна медицинска помощ да продължи да се помещава в болница „Света Анна” в столицата. Чисто нов спешен център ще се изгради единствено в община Божурище.
 
По отношение на останалите общини, д-р Гелев и д-р Шарков обсъдиха с кметовете ситуацията към момента и какви дейности могат да се планират за филиалите на ЦСМП в тях. Д-р Гелев се ангажира да направи и посещения, за да се запознае и на място с възможностите за инвестиции.
Кметовете на свой ред заявиха готовност за пълно съдействие, за да може работата по проекта да започне. Такава заявка даде и ръководството на Областната администрация, което ще съдейства във всяко отношение, за да може проектът да се реализира и да е полезен за хората в Софийска област, а достъпът до здравеопазване да бъде разширен.
 


Източник: Областна администрация на Софийска област

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Юли, 12:44

    д-р Георги Гелев – директор на ЦСМП-София :roll: :uups: :x :lol: :?: Ееее, няма спасение от някои недостойни навлеци :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Юли, 19:05

    Филиалите необновени,парите разделени!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete