Четвъртък, 2 Май 2024, 22:06

Филип Филипов: "Балкангаз" се води към фалит по подобие на ВиК

20 Май 2015, 19:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2028 30


Кметът на Община Ботевград излиза по медии и манипулира жителите на общината. С тези думи започна своето изказване общинският съветник Филип Филипов на провелата се днес пресконференция в х-л „Ботевград”. Според него гражданите трябва да чуят и друга гледна точка. Мотивът си да поиска оставката на кмета Георгиев той обоснова в няколко опорни точки.

На първо място Филипов  заяви, че в Общински съвет продължава една порочна практика да се гласуват средства, които да се изразходват в Ботевград или селата, без да има ясен  мотив за какво ще се изразходват. „Тези средства не са наши – на общинските съветници или на кмета, те са на жителите на общината и аз искам тяхното изразходване да бъде прозрачно. Ние много пъти сме искали количествено-стойностни сметки, които до този момент не са ни предоставяни”, заяви съветникът. Една от обичайните практики, за които Филипов алармира е некачественото асфалтиране.  За пример той посочи сигналът на жители на с.Радотина, където са показали улица, покрита  с 1 см асфалт , в противоречие на думите на Георгиев, че са положени 4 см асфалт. „Ние не искаме да се извършват ремонти, така че да не се налага след 5-6 месеца или една година отново този обект да се ремонтира, а това вече стана практика в Ботевград”.

 Като друга порочна практика Филипов посочи гласуването на средства от Общински съвет, след като вече са  извършени съответните на строително-ремонтни дейности. „Недопустимо е да ни се поднасят Докладни записки за вече извършени дейности. Общинският съвет е орган, узаконява това, което общинското ръководство и мнозинството съветници са решили”, с което обстоятелство Филипов обясни големия брой върнати решения, взети в нарушение на Закона.

В един от следващите си мотиви срещу сегашното управление на общината, Филипов посочи опита общинското дружество „Балкангаз 2000”АД да бъде източено по подобие на ВиК, както и по думите му съзнателно бяха унищожени БКС и „Родина 75И”. Общинският съветник заяви, че газовото дружество има невзети взаемания в размер на 380 хил.лв, като задълженията на Община Ботевград са 87 209 лв. Само за зала „Арена” задълженията към „Балкангаз” са 22 420 лв., Ледената пързалка – 19 789 лв., зала „Балкан” – 44 083 лв. Изваждайки на показ тези цифри, които междувпрочем станаха достояние на общинските съветници миналия петък, Филипов обобщи:”Не водим ли и това общинско дружество с 98,8% общинско участие умишлено към фалит. Георги Георгиев даде много добра оценка на работата на управителя Тихомир Николов, както преди време даде на Гачо Гачев, след което по-късно стана ясно, че ВиК е със сериозна счетоводна загуба от близо 1 млн.лв”.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (30)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Май, 20:59

    Тези всичките трябва да работят на Барези във въглищарницата.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Май, 21:00

    Абе абсолютни смешници са тия

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Май, 21:01

    Кмета си ги гласи както си иска,както нагласи и онова говедо Хикимян хайде махайте се вече че досаждате гнусари

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Май, 21:25

    Бравос на кмета Георгиев.само така трябва за тези гьотферени.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Май, 22:02

    Bravo na Filipov!
    Pozdravlenija!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Май, 22:03

    Otkakto vleze Filipov v ObS, se razdvijiha nechtata!
    Pozdravlenija!!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Май, 22:49

    От №1 до 6 Какъв стил какво ниво същински дебили но защитниците на Георгиев не могат да бъдат други.Маргаритке време е вече да си лягаш за да бъдеш утре свежа при кмета.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete