Понеделник, 13 Май 2024, 21:14

Филипов: Незаконно газово трасе Гурково-Рашково събира такси от абонати с години

18 Април 2015, 18:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1120 7


Филип Филипов е един от общинските съветници, който направи разкритие за поредното закононарушение w Община Ботевград. По този повод той също е депозирал въпроси, на които обаче не е обърнато сериозно внимание. А те са?
Каква е цената на изграждане на газопреносните трасета от Ботевград до Литаково и от Гурково до Рашково? Какъв е източникът за всяко от посочените трасета? Кои са фирмите, изпълнители на строителните дейности на трасетата,  с какъв документ и от коя година са въведени в експлоатация въпросните газопреносни трасета?

И тъй като кметът Георги Георгиев не уважи поканата за публичен диспут, общинският съветник Филип Филипов обясни, че до него е достигнала информация за едно сериозно несъответствие между цената на изграденото трасе Ботевград-Литаково, което е около 10 км.  и трасето Гурково-Рашково, с приблизително същото разстояние. Цената на второто трасе, изградено от фирма, приближена на кмета Георги Георгиев е 4 пъти по-висока от цената на първото трасе (изградено от „Балкангаз 2000”). По думите на Филипов второто трасе, независимо, че изградено преди години не е прието и не е въведено в експлоатация. В същото време в отчетите на общинското газово дружество години назад по това трасе е продавано газ и са събирани такси от абонати, които има в тези села. Това е абсолютно незаконно, коментира Филипов. Въпросът е поставял и преди. „Три месеца не ми се отговаря, което означава, че въпросите ми са неудобни”, категоричен е съветникът. На последната сесия му е отговорено, че Община Ботевград не участва абсолютно с никакви финансови средства по трасето Ботевград-Литаково. След моето питане по най-спешен случай бе сформирана и назначена Държавна комисия, която огледа и изготви протокол за приемане на второто трасе.
 
В тази връзка възниква и съвсем логичния въпрос: Как се изразходват средствата на Община Ботевград – целесъобразно или не? По информация на Филипов според специалисти тази инвестиция би се възвърнала между 80 и 100 години. „Показателно за това е, че в Гурково има 1 абонат, в Радотина 5 абоната. Това е един абсолютно неразумен разход на Общината. По негова информация това са над 600 хил.лв. Тези пари например можеха да се хвърлят за подмяна на водопроводната мрежа и други социални дейности. В Етрополе болницата, хлебарници и други промишлени предприятия се захранват с пакет от бутилки, които могат да се доставят от метан станции”, коментира още Филип Филипов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Април, 19:07

    Филипе дърти пръче къде се вреш между шамарите

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Април, 19:27

    №1,2 Това е нивото на кметските хора.Пишете, пишете и така все повече ще разбират какви дебили стоят до кмета.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Април, 19:30

    #3 Това е изискания стил на човекоподобните от едно село близко до Камен дол.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Април, 19:39

    АЗ ЧЕ МО ГО СЛОЖА КАТ.. СИПВАМ ГОРЕЩО КАФЕ И ГО. ПИТАМ ДА ЛИ Е СЛАДКООО

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Април, 21:08

    Хей хора-разберете -където и да погледне човек-от всяко нещо-кмета е правел далавера и то все на наш гръб-няма институция в района или да е направил нещо и да не е 80%далаверата за неговият джоб-как мислите вие как се правят толкова пари -в толкова имоти и в толкова придобивки-навярно с мизерната заплата или със кредити -за които той ни заблуждава той.Това кмете отиди го разказвай на други-пенсионери и децата от детската градина-а не на нас хората които сме на вън и виждаме нещата как стоят-знаем цената на всичко и мога да кажа една голямо браво на тия господа- които изровят всеки ден информация за теб и тя повярвайте не е малко-има още със сигурност .Това трябва да го разбере ППГерб иначее аут като партия и водеща сила.Много гласувахме за нея -дадохме нашият вот -най-вече хората които сме на вън от страната -но тя не работи за българите но и пресвоява много европейски пари което рано или късно ще си прати за това!!А знайте че европееца не е българин да си трае като овца-а следи за всяко една евра внесено в държавната хазна!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Април, 09:11

    Боко рече наскоро 2/3 от парите, които управлява държавата са по европейски програми. Демек като ги вземат разни корумпирани общини като нашата, които са много (по данни от медиите) и тези пари минат през кръга от фирми на съответният кмет не остава почти нищо. А с нищо пари можеш да купиш евтини материали , да наемеш пишман майстори и да направиш някой и друг некачествен обект с гордият надпис от кого е финансиран. После гордо го откриваш с високопоставени гости от София и Брюксел и като си тръгнат гостите почваш да го ремонтираш (на ББ магистралите, на ГГ залата и басейнчето на центъра). Докато не си избереме свестни управници няма да се оправиме. Търсете нови хора за да не се налага да чакаме на Европа да ни оправя, когато можем сами да си оправим държавата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete