Неделя, 28 Април 2024, 01:36

Финална пресконференция

20 Ноември 2012, 09:15
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1519 0


На 28.12.2010 г. Община Етрополе стартира реализацията на проект "Звън на пеещи камбани нашепва легенда стара за Христовия кръст"- Развитие на туристическите атракции в Община Етрополе, като предпоставка за развитие на регионални туристически продукти”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. към МРРБ. Проектът е на стойност 1 069 990.60 лв., 85%  - европейско финансиране и  15% - местно съфинансиране.
В рамките на проекта бяха извършени следните дейности:  реставриране и консервиране на Часовниковата кула, символ на гр. Етрополе; благоустройство на прилежащите зони: градинките при Часовниковата кула, срещу Пощата, при Историческия музей и градинката пред ОУ „Христо Ботев”;  реставриране на калдъръмената уличка „Екатерина и Цеко Костови”; изграждане на еко пътека „Екот от камбанен звън”, вкл. съоръжения за отдих и почивка в района на Етрополския манастир; ремонт на ул. ”Христо Ясенов” по трасето, свързващо „Часовниковата кула” и църквата „Св. Никола”. Бяха извършени дейности за експониране на атракция “Етрополски Христов Kръст”. С цел създаване на конкурентноспособен туристически продукт се въведе система за интерпретация и анимация на атракция „Етрополски Христов Кръст”, включваща аудио гайд система с инсталирана интерпретативна програма, представяща атракцията на 5 езика.
По проекта се предвижда да се извърши още: организиране и провеждане на  две двудневни туристически обиколки за туроператори и журналисти за популяризиране на туристическата атракция “Етрополски Христов Kръст” на 22.11.2012 – 23.11.2012г.
Още акценти за реализацията на проекта може да разберете на 23.11.2012 г./петък/ от 14:30 часа в Конферентната зала на хотел Еверест, гр. Етрополе, Крайградски Парк, където ще се състои финална пресконференция. Очакваме Ви!

За информация:
Община Етрополе
тел: 0720 682252
адрес: Софийска област, гр. Етрополе, пл. „Девети септември” № 1
web: www.etropolebg.com
 
“Този документ е създаден в рамките на проект „Звън на пеещи камбани нашепва легенда стара за Христовия кръст - Развитие на туристически атракции в Община Етрополе, като предпоставка за развитие на регионални туристически продукти” който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на договора се носи от Община Етрополе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган".

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete