Четвъртък, 16 Май 2024, 13:03

Фирма на безработен продава крадени играчки за 50 хил. евро

5 Август 2012, 13:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1537 0


Сред арестуваните са осъждани в Австрия и побойници

Шмекери, регистрирали фирма на името на безработен българин, бяха изловени при опит да продадат крадени играчки на стойност 50 хиляди евро. 

Стоката е трябвало да бъде доставена от Германия в Солун, Гърция, съобщиха от МВР.

При специализирана операция с поредното атрактивно име - “Товарите”, проведена на територията на София и Своге, разследващите полицаи са установили, че групата е отнела 32 палета детски играчки, производство на немска фирма и поръчани от гръцка фирма.

Шайката е наблюдавана от 4 месеца. Сред задържаните четирима (на възраст между 36 и 48 години) има криминални проявени. Единият е осъждан в Австрия и обвиняем в Германия. Сред задържаните е извършител на документни престъпления,  трети е побойник. 
 
Разследващият екип изяснил, че хора от групата предлагат за продажба разнородни продукти.

Търгували с големи количества битова химия и ароматизатори, месо, риба, шоколадови изделия, краве масло, фотоволтаични панели, всички те – предобити от престъпна дейност.

За изчезването на посочените стоки в различни периоди в Главна дирекция “Национална полиция”, били получавани сигнали от международни партньори.

Български или чужди фирми-фантоми са използвани в престъпната дейност, като стоката е товарена от складове с камиони с фалшиви регистрационни табели.

В хода на операцията са предприети процесуални действия на дванадесет адреса – девет в София и три – на територията на Своге.

Иззети са 9 броя палета с ароматизатори, всяко от които с по 80 опаковки, 120 кашона с играчки, 24 компютърни конфигурации, мултифункционално устройство, 24 класьора с документи на фирми – фактури, извлечения, договори, мобилни телефони апарати и сим-карти и др.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete