Петък, 26 Април 2024, 03:48

ФК “Балкан 1929” организира детски турнир в памет на легендата Васил Редовски

28 Март 2023, 22:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 811 0


За трета поредна година в Ботевград ще се състои детския турнир „Redovski Cup 2023“. Традиционната надпревара, която е под егидата на БФС ще се проведе на 01.04.2023 с участието на деца, родени след 2010година. 

В състезанието ще се срещнат 8 футболни формации, разделени в 2 предварителни групи. Откриването на възпоменателния турнир ще започне в 9.30 ч. и ще се състои на тренировъчния терен с изкуствено покритие „Герена“.

Първите три отбора ще получат купа и медали, осигурени от БФС. Организаторите са подготвили още купа за феърплей, ще бъде отличен „Най-добър вратар“, „Голмайстор“ и специална награда за най-добър състезател на името на Васил Редовски.

Васил Редовски – Редака е легенда на ботевградския и мездренски футбол. Той е рекордьор по участия и голове в „Б” група – в биографията си той записва невероятните 489 мача и 128 гола. Според статистиката на БФС за „Б” група, това го нарежда на 4-то място във вечната ранглиста с рекорден брой мачове и на 9-то място в ранглистата за голмайстори.

Името му е записано със златни букви в славните страници на ФК “Балкан 1929”, с чиято фланелка той изигра рекордните 422 мача, в които е отбелязал недостижимите 80 гола. През 1985г. получава званието „Майстор на спорта”. Гениалният футболист оставя ярка следа сред футболните среди не само в Ботевград, но и в Мездра и Враца, където защитава цветовете на „Локомотив“ (Мездра) и „Ботев“ (Враца). 


Сърцатият футболист е желан от редица български футболни грандове, но остава подвластен на максимата, която винаги следва, че камъкът си тежи на мястото. След края на състезателната си кариера, Редака, както е известен, не оставя родния си отбор и е старши треньор за няколко сезона.

Васил Редовски е роден на 28 март 1955 г. За него нямаше тайни във футбола, раздаваше се до последния дъх и правеше чудеса на терена, знаеше как да побеждава. За съжаление, съдбата ни показа, че дори и лъвските сърца спират да бият. За един от най-обичаните спортисти на Ботевград ще разказваме на децата и внуците си, а те на следващите поколения. Ще им разказваме за добрия човек, вездесъщият футболист, вдъхновяващата личност, лидерът, вождът, капитанът, пазителят на “Балкан 1929”. 



Източник: fcbalkan1929.com

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Васил Редовски

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete