Сряда, 24 Април 2024, 04:45

ФК "Козаро" (Ботевград) продължава уверения си марш, прекърши и ОФК "Костинброд 2012"

12 Октомври 2019, 18:01
(6) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3909 1


Мъжкият футболен отбор на ФК "Козаро" (Ботевград) продължи сензационното си представяне от началото на сезона, записвайки нова ценна победа. Успехът за ботевградчани дойде при дерби двубой срещу традиционно един от най-силните отбори в групата и втори в подреждането - ОФК "Костинброд 2012". Сблъсъкът, част от 6 кръг на А ОГ София - Запад, се игра на стадион "Бенковски" в Костинброд днес (12 октомври) и завърши при резултат 2:1 за "Козаро" (Ботевград). Победата е под номер 5 за възпитаниците на Цветан Барбушев и към момента тимът на ботевградчани продължава да бъде едноличен лидер, без допусната загуба до момента.

Очаквано, двубоят започна с домакински натиск, който в общи линии се запази през по-голямата част от срещата. Играчите на ОФК "Костинброд 2012" излязоха вдъхновени да покажат добър футбол и подходиха агресивно към съперника си. След 15 минути игра дойде и най-сериозната опасност, когато домакините уцелиха греда и пропуснаха шанс да поведат. Отборът на "Козаро" (Ботевград) не се стресна от агресивната игра на своя опонент и умело изчака своя момент. В 17-ата минута времето на гостите настъпи и ботевградчани съсякоха съперника си без колебание. Попадението реализира обичайният заподозрян - Васислав Димитров за 1:0. Само три минути по-късно тимът на "Козаро" (Ботевград) шокира за втори път съперника си. Голмайсторът на А ОГ София Запад Васислав Димитров успя да се разпише за втори път и общо десети от началото на кампанията, след точно реализирана дузпа в полза на гостите - 2:0 Следователно футболистите на ОФК "Костинброд 2012" предприеха мерки и започнаха активно да преследват изравняване на резултата. Превесът им бе ознаменуван с няколко интересни положения, но добрите намеси на стража на гостите Марин Илиев запазиха цифрите непокътнати до края на полувремето.

След подновяването на играта ситуацията на стадион "Бенковски" в Костинброд остана идентична. Домакините продължиха да натискат своя съперник и всячески се опитваха да се върнат в мача. В 71-ата минута гостите от Ботевград останаха с човек по-малко, след като Иван Тунчев получи втори жълт картон и напусна терена. Това допълнително мобилизира тима на ОФК "Костинброд 2012" и атаките заваляха една след друга. Отборът на "Козаро" (Ботевград) обаче геройски успя да премине през тежката ситуация, в която изпадна и със задружни усилия в отбрана запази преднината си почти до самия край на срещата. В 90-ата минута най-накрая защитата на гостите се пропука и тимът на ОФК "Костинброд 2012" успя да върне едно попадение. То обаче не бе достатъчно за нищо повече и в крайна сметка домакините от Костинброд се превърнаха в поредния тим, който преклони глава пред лидера "Козаро" (Ботевград). 

Във временното класиране отборът на "Козаро" (Ботевград) логично запазва първото си място. Ботевградчани вече имат 16 точки в сметката си и голова разлика 28-12. Тимът на ОФК "Костинброд 2012" отстъпва позиция на ОФК "Правец" и  вече е трети в подреждането с 10 пункта и голово съотношение 15-4.

В следващия 7 кръг, който е на 20 октомври, "Козаро" (Ботевград) приема "Спортист 2006" (Драговищица) на своя земя в Ботевград, докато ОФК "Костинброд 2012" гостува на 4-ия ФК "Ком 98" (Годеч). Преди това обаче отборът на "Козаро" ще премери сили в местното дерби за Купата на АФЛ срещу "Балкан 1929". Дългоочакваният сблъсък ще бъде на 16 октомври в Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК Костинрод , ОГ София Запад

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete