Петък, 26 Април 2024, 08:18

ФК "Козаро" (Ботевград) срази ФК "Драгоман" след драматичен голов спектакъл

5 Октомври 2019, 18:30
(5) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2686 1


Истинско зрелище сътвориха отборите на "Козаро" (Ботевград) и "Драгоман" в един от суперсблъсъците на 5-ия кръг в А ОГ София - Запад. Ботевградчани се поздравиха с изключително ценен за тях успех, след като отмъкнаха победата с 4:3 в епичен сблъсък, игран на помощното игрище "Герена" в Ботевград днес (5 октомври). С представянето си на терена двете страни напълно опровергаха високите очаквания, които бяха поставени преди сблъсъка и показаха атрактивен и резултатен футбол. Срещата пропусна капитанът на "Козаро" - Радослав Зарев, който лекува контузия в областта на слабините. С капитанската лента днес излезе Васислав Димитров, който изнесе паметен мач, отбеляза си автогол, но и реализира 2 попадения за успеха на своите. Неделин Костадинов също се отчете с отлично представяне, разписвайки се на два пъти. Точни за гостите от "Драгоман" бяха Роберто Соколов и Мариан Китанов.

Двубоят премина през доста перипетии, като гостите започнаха една идея по-добре от своя съперник. След 10 минути игра вратарят на "Козаро" на два пъти трябваше да спасява тима си след удари, отправени към неговата врата. Ботевградчани приеха смело отправеното предизвикателство и дадоха началото на головото шоу в 13-ата минута.Тогава Неделин Костадинов блесна с атрактивно попадение от границата на наказателното поле. 5 минути по-късно Васислав Димитров покачи за 2:0 възползвайки се от грешка в отбраната на "Драгоман" и домакините залетяха на крилете на вдъхновението. В 25-ата минута отговорът на гостуващия тим пристигна. Радослав Соколов от "Драгоман" бе точен за 2:1 след точно изпълнена дузпа. Малко след това обаче "граничарите" отново изпитаха затруднения в отбрана. След колективна грешка в защита, Васислав Димитров отправи бомбен снаряд, но стражът на гостите Бернардо Корея се намеси добре и изби в корнер. След изпълнението му прошка нямаше. Неделин Костадинов показа чудесен усет за пласиране и се оказа на точното място в точното време, реализирайки след разбъркване в наказателното поле на своя опонент - 3:1. Страстите обаче бяха бързо охладени, след като в 32-ата минута Васислав Димитров си отбеляза автогол и даде поводи за оптимизъм в лагера на "Драгоман". Полувремето завърши при резултат 3:2, но по всичко личеше, че двата тима ще уредят сметките си през втората част. 

Второто полувреме започна с убийствен натиск от страна на гостите. "Граничарите" излязоха крайно мотивирани да променят съдбата си и това ясно можеше да си проличи в играта им. След минути на изключително здрава битка, моментът на гостите настъпи. В 61-ата минута резултатът бе изравнен - 3:3. Автор на попадението бе Мариан Китанов, който успя да се възползва от грешка на вратаря Марин Илиев и чукна топката в мрежата. Време за радост нямаше, тъй като още следващата минута "Козаро" показа здрави нерви и отново си върна водачеството. Явор Янков се отчете с брилянтен пас над защитата, който изведе Васислав Димитров на хубава стрелкова позиция. Капитанът в днешната среща не сбърка и с втория си гол в мача поведе своите към успеха - 4:3 До края на двубоя логично отборът на "Козаро" се прибра дълбоко в своята половина, в опита си да запази крехкия си аванс. Тимът на "Драгоман" пое тоталния контрол над мача и непрекъснато опитваше да намери пролука в сгъстената отбрана на ботевградчани. Въпреки находчивостта на гостите, нов гол до края на срещата така и не падна. Тимът на "Козаро" съумя да покаже характер и устиска преднината си, а в последствие записа изключително важен успех, който продължава победния марш на ботевградчани.

Във временното класиране "Козаро" остава едноличен лидер с 13 точки и голова разлика 26-11. Ботевградчани успяха да дръпнат с 3 пункта напред, след като днес в другото дерби на Запад ОФК "Правец" и ОФК "Костинброд 2012" завършиха наравно 1:1. Отборът на "Драгоман" пък запазва 7-ото си място с 4 точки и голова разлика 9-7. В следващия 6 кръг на А ОГ София - Запад "Козаро" гостува на "Костинброд 2012" в нова важна битка за върха. Тимът на "Драгоман" пък приема "Ком 98" (Годеч) у дома в опит да поеме по правилния път.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Драгоман

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete