Неделя, 5 Май 2024, 22:22

ФК Правец загуби от Торпедо Москва

20 Юни 2012, 14:40
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2560 3


На 19.06.2012г. , на затревения стадион в град Правец се изигра контрола между ФК Торпедо Москва , които в момента се съзтезават във втория ешалон на руския футбол и местният аматьорски отбор ФК Правец. При слаб зрителски интерес , който може би се дължеше на високата температура , срещата започна малко след 18:00 часа.
Мачът започна с очакван пълен контрол над играта от страна на Торпедо Москва , като руският отбор успя да създаде една сериозна опасност пред вратата на Правец веднага след първият съдийски сигнал , но вратарят реагира адекватно и успя да отрази ударът. Полувремето премина под диктовката на гостити, като единственото по-сериозно положение, което ФК Правец успяха да създадат беше удар от около 30 метра, който нямаше как да затрудни руският вратар. Все пак, въпреки многобройните положения открили се пред руснаците, те не успяха да отбележат и така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.
На почивката между полувременато, треньорът на Торпедо смени голяма част от стартиралите футболисти и може би това се оказа ключът към успеха. С началото на второто полувреме , в рамките на 5 минути руснаците отбелязаха 2 безответни гола след две неубедителни намеси на вратаря. Това сякаш обезвери футболистите на ФК Правец и те започнаха да оставят все по-големи пространства за действие на руските футболисти. Умората също каза думата си и малко след първите два гола, започна канонада от удари , по-голямата част , от които се превръщаха в голове. Правешкият тим също извърши няколко смени, които обаче не успяха да променят по никакъв начин случващото се на терена. Създадоха се няколко по-интересни ситуации пред руския страж , но те не успяха да доведат до почетно попадение. След първите два гола руският отбор се отпусна и заигра далеч по-добре от първото полувреме, като в оставащото време успя да отбележи още 6 гола в ’’правешката’’ врата, оформяйки крайния резултат 8:0. Срещата премина в дух на спортсменство , и сравнително чиста игра, като изключим няколко по-твърди влизания към края на мача, едно от, които доведе до дуспа за руския тим, а потърпевшия футболист напусна терена с предполагаема травма на глезена.
Въпреки разгромният краен резултат, ФК Правец се представи достойно и дори на моменти през първото полувреме играеше равностойно с далеч по-класния си съперник .
 


Източник: Николай Недялков

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Юни, 20:44

    Трябва да има такива контроли, иначе няма как да израстват отборите.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Юни, 17:31

    Поредния крупен успех на големия футболен специалист Цветков! :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Даниел 22 Юни, 21:48

    Mnogo smeshna statiq koi mu e dal na toq da pishe

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete