Сряда, 8 Май 2024, 06:44

Форум "Кръгла маса" на тема "Културно-историческото наследство на Правец и Ниш и приносът му за развитието на устойчив туризъм"

26 Ноември 2013, 15:20
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3175 4


На 26- ти и 27- ми ноември в Тържествена зала на Община Правец се провежда форум "Кръгла маса" по проект "Инвестираме в историческото наследство за културно и духовно сближаване и икономически напредък между общините Правец и Ниш". Темата на днешният форум е "Културно-историческото наследство на Правец и Ниш и приносът му за развитието на устойчив туризъм". Организатори на събитието са Исторически музей Правец, Национален музей Ниш и фондация "Съвременност", партньори по проекта.
Директорката на ИМ -"Правец", Татяна Борисова, откри "Кръглата маса" като благодари на всички присъстващи.
Татяна Борисова сподели,  че вече са към края на изпълнението на проекта - "През доста перипети минахме, но мисля, че резултатите, които постигнахме и постигаме си заслужава. Ще ви върнем назад във времето, за да опознаете тези исторически обекти и вярваме, че ще ви убедим за това, че голяма част от тях могат да бъдат привлекателни туристически обекти. Това е и основната цел на нашия проект."
Янка Янчева, председателят на фондация „Съвременност", благодари на всички, които подкрепят този проект за принос на културно-историческия туризъм.
Славиша Попович, директор Народен музей Ниш, запозна присъстващите с целите на проекта, значението на трансграничното сътрудничество за Народен музей Ниш и приноса му за културното развитие на град Ниш.
Арх. Милена Каменова, ръководител на проектански екип, представи модел за управление на културно-исторически обект Антична крепост "Боровец".
Проф. д-р Румен Иванов от НАИМ - БАН, София, запозна гостите с предназначението на крепостта Боровец (V в. пр. н. е. - VI в.).
От 16,10 до 17,00 ч. в ИМ -Правец ще бъде открита изложба "Наследство на Правец и Ниш".
Форумът "Кръгла маса" ще продължи и на 27 ноември (сряда). Част от темите, които ще бъдат обсъждани са: Представяне на културното наследство на Ниш и околностите чрез проекта за трансгранично сътрудничество между музеите в Правец и Ниш, Оброци и оброчни места в община Правец - една устойчива традиция, и други.
Следващата среща по проекта ще бъде в град Ниш, Сърбия.






Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 15:57

    Борисова е интелигентна жена, повече хора ,като нея са нужни.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:07

    принус на културно-историческият туризъм; перипети. Поне като се представя проект за културата - нека се стараем повече. :P

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:21

    Браво, страхотен проект :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:51

    :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete