Вторник, 7 Май 2024, 16:07

Френски инвеститори на посещение в община Костинброд

8 Юли 2023, 01:42
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 205 0


След подписването през май месец на предварителен договор за отстъпено право на строеж на френската фирма “Сън‘Р интернешънъл” ЕАД, днес бяха на посещение екипът от Франция, който ще работи по мащабния проект в община Костинброд.

Само преди два месеца стана ясно, че фирма за зелена енергия ще инвестира в нашата община, за да изгради и развитие соларни фотоволтаични проекти.

Инвестирането в зелена енергия не само ще допринесе за опазването на околната среда, но и ще има положителен икономически ефект върху община Костинброд. Това включва създаването на нови работни места, подпомагането на местната икономика и намаляването на зависимостта от неустойчивите източници на енергия, както и реализирането на важни за общината ни капиталови обекти.

В кабинета на кмета на община Костинброд се проведе среща с инженерите, занимаващи се с финансирането и изграждането на проекти извън Франция, а след срещата гостите бяха заведени и на терен.

На срещата присъстваха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд и г-н Димитър Григоров – общински съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към Общински съвет – Костинброд.

Инвеститорът бе заведен на терен с цел последен оглед преди започване на строителните дейности за поставянето на фотоволтаиците.

Източник: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete