Четвъртък, 2 Май 2024, 14:34

Гаден Skype вирус и у нас

8 Април 2013, 15:00
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 861 0


До момента над 170 000 души в света се опитват да се справят с атаката на вирус, който „вилнее" в компютрите им заради скайп.
От централата на знаменитата лаборатория „Касперски" в Москва беше съобщено за мощна зловредна програма, която намира начин да се вмъкне в компютрите на хората, докато собствениците им получават снимки от приятели в Skype.
Скоростта, с която се разпространява е просто потресаваща.
„Изгорелите" при кибер-атаката се увеличават с цели 10 хиляди потребители в час. Най-много поразените от скайп-вируса са форумците от Русия и Украйна, но не са малко и тези Китай, Италия и България. Всеки един от тях твърде лесно биха станали разпространители на опасната програма.
Освен да засегне персоналния компютър, схемата има за цел да вкара засегнатия софтуер в мрежа, която ще се ползва от киберпрестъпници, категорични са от „Касперски", цитирани от клюки.
Преди дни хората бяха предупредени за Фейсбук-атака, която има за цел да засегне Израелските институции и граждани, но порази всеки, който комуникира активно с тях и от други страни. Покани по стените на потребители към неясни приложения напълниха компютрите на стотици хиляди със зловредна програма.

 


Източник: Lifestyle

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete