Събота, 27 Юли 2024, 03:27

Галя Дикова-Иванова е назначена за директор на Исторически музей-Етрополе

23 Май, 22:00
(3) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2650


Етнологът и историк Галя Дикова-Иванова е новият директор на Исторически музей-Етрополе, назначена до провеждането на конкурс за позицията. Дикова-Иванова е от град Ботевград и притежава две магистърски степени – „Етнология“ и „История и география“ – от Великотърновския университет „Свети Свети Кирил и Методий“.

Професионален опит и квалификации

С над 15 години опит в музейното дело, Галя Дикова-Иванова е работила като уредник в Исторически музей-Правец от 2008 година до сега. През този период е участвала в реализацията на множество теренни проучвания, изложби, събития, презентации и музейни уроци. Нейният екип е спечелил и успешно реализирал проекти по Национални програми на Министерството на културата за опазването на културното наследство, Програмата за развитие на човешките ресурси и Програмата за трансгранично сътрудничество България-Сърбия.

Участие в проекти и инициативи

Във всички тези проекти Галя Дикова-Иванова е била активно ангажирана както в подготовката, така и в изпълнението и успешното им отчитане. Нейната експертиза включва проучването, обработката и съхранението на данни за движимото, нематериалното и недвижимото културно-историческо наследство, както и неговия туристически потенциал.

Специализация

Дикова-Иванова притежава дълбоки познания за районите на общините Правец, Етрополе, Ботевград, Своге, Костинброд в Софийска област, както и за Мездра и Роман в област Враца. Тя има опит в изследването и популяризирането на културното наследство в тези региони, като използва своите умения и знания, за да допринася за развитието на местния туризъм и културното образование.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete