Петък, 3 Май 2024, 17:38

Ген. Димитър Димитров: Етрополе ще стане притегателно място за младите хора и бизнеса

20 Октомври 2015, 19:38
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 7180 128


„Разговарях с много хора от Етрополе и селата, докато пишех моята програма за управление на общината. Питах ги в каква община искат да живеят. Говорихме за работни места, за децата и образованието, за водоснабдяването, за социалните въпроси, за улиците, пътищата, кварталите. Така реших, че моята програма ще остане отворена. Ще се допълва  с още и още проблеми за решаване и с идеи как да стане по-добре.

Хората правят мястото

И всеки човек трябва да се чувства спокоен и сигурен в своя град или село.”

Канят ген. Димитър Димитров на срещи по кварталите на Етрополе и селата. Срещите са от сутрин до вечер. С генерала вече винаги има човек от екипа му, който записва подробно всеки въпрос и проблем.  Много са.

Трябва да имаме стратегия за развитие за години напред, но всяка стратегия  има и краткосрочни цели – решения за нещата, които не търпят отлагане, дори да засягат един блок, една улица, няколко семейства, казва генералът.   Защо привличането на инвестиции е на първо място в програмата му? Не просто инвестиции, а чисти производства, допълва ген. Димитров и добавя: Защото сме балканджии. Важно ни е семействата да не се делят,

младите да имат избор и възможности да останат

и да получават добри заплати. Сега много етрополци са принудени да отидат в София, в Ботевград, в чужбина и там да търсят спокоен и сигурен живот, стабилни доходи, себеуважение.

Привличането на нови бизнеси означава, че местната власт ще може да решава повече проблеми – социални и на благоустройството, да осигурява стипендии и стажове за специалисти, които ни липсват. Още доктори и учители, например. Затова едно от първите неща е да намерим начин да оправим пътищата, по които да доведем новите инвеститори. Както и да създадем Съвет на гражданите, бизнеса и общината, който ще подкрепя с реални действия общността, образованието, културата, опазването на здравето и на околната среда, прохождащите местни малки семейни предприятия.  И ще използваме всички възможности и лични контакти, за да направим Етрополската община еталон  за страната.

В Националната служба за охрана генералът работи с държавния елит и пътува с премиерите и президентите на България и у нас, и по света. Обиколил съм България. По света видях колко важни са манталитетът и възпитанието и хората, действията на местната община и грижата за поддържане на изграденото, казва той.  

Ключовите думи са качествено, навреме, поддържане на създаденото  

„Градът и селата могат да използват по-добре даденостите си. Ето един пример: имаме природата, имаме къщи за гости, имаме само наша културна идентичност… Когато ги свържем в едно цяло, в обща концепция, ще имаме основата за модерен туризъм, който ще се развива и ще създава работни места и добавена стойност. Работа на общинската администрация е да подкрепя добрите идеи и да изтъква предимствата на района.” 

Димитър Димитров не агитира. Изслушва и разговаря. Казва, че хората сами ще решат дали да го подкрепят – с разума и със сърцето си.

  Първото нещо, което ще направи като кмет? „Ще се здрависам лично с всеки служител в общинската администрация на работното му място. И се хващаме на работа.“

Източник: balkanec.bg

Коментари (128)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 20:03

    ок прав си господин генерал , но къде бяхте през всичките тези години когато дебелите и подчинените им рекетираха и си правеха каквото искат и никой не им спря своеволията
    как да повярваме че това ще се промени

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 20:05

    Не те вярваме , щом Фаса ти е първи в листата!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:03

    Заминавай си, откъдето си, генералчо :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:09

    Я, си върви при златко, нали ти дава 30 хиляди лева щат, стаж и премии и туй-онуй, ето ти 50 хиляди чиста пара, има и награди :wink: За какво ти е да се ядосваш с тия бръмбари, ако знаеш каква каша са объркали в Общината, много ще ти са ядовете и ще има да джуркаш, я бягай докато е увреме :P

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:12

    Ааа, фаса е на първо место ли :shock: Ама нали ривеше че ще го гръмат Бат Бойко та оди чаак до Виена да пише нещо при Нотариус да запечатват в плик :cry:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:19

    Zavistlivi i nedostoini horica. Gospodin Dimitrov e nai dostoiniqt kandidat za kmet na Etropole... Zlobeite.... Koito se smee posleden nai dobre se smee!!! Uspeh Generale imate podkrepata na inteligentnite hora a ne na zlobnite. 25 oktomvri she e velik den za Vas

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:19

    Той изслушва защото не може да говори!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:21

    Към пиарките, нещо сте объркали времената като сте писали статията

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:33

    Е как няма фаса да е на първо място в листата му -та нали му е първи братовчед.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: bai mangal 20 Октомври, 21:46

    Ehoo osaznai se g-n General,kakvi rabotni mesta osven Etropolcheto da tane v mizeria na Elacite i da bahti cial jivot.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete