Неделя, 12 Май 2024, 18:12

Ген. Михо Михов:"Пътят на властта зависи от честта"

15 Май 2014, 14:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1173 1


„Нравствеността и времето ми като съветник в Президенството показва, че хората в листата в която съм поканен, знаят що е нравственост, като система от норми за човешко поведение”. Това каза ген.Михо Михов, втори в листата на АБВ по време на предизборната си среща с избиратели днес - 15 април от 12.30ч в малкия салон на читалище „Хр.Ботев”.
 „Пътят на властта да зависи непременно от честта” заложи на този лозунг пред присъстващите бившият военен летец, цитирайки го като древен принцип на старобългарските ни владетели. По негови думи след края на Студената война и падането на Берлинската стена, пътят на властта, вече не зависи от честта. Той припомни, че от Брюксел неперекъснато се изпращат доклади, че в нашата страна, съдебната система не е реформирана и не излъчва доверие. Според него дефицитът на справедливост и дефицитът на нравственост в момента,са онези ценности, които обеззверяват хората ни.” Защото когато врагът и народа са доведени до отчаяние, те са непредсказуеми”, обобщи сегашната ситуация ген.Михов.
Народа да има правото да си избере прокурора и съдията за региона, тогава реформата в съдебната система ще се случи. Това да бъде една от задачите на българските пратеници в Европейския парламент, призова ген Михов.
Възпроизводството на икономиката ще се случи и икономическите показатели на страната са поправими след приватизацията, според него, ако България заложи на смесените предприятия. „Ако предприятията са смесени, чуждите инвеститори биха контролирали лошите български управленци да не разграбват”, посочи ген.Михов. По отношение рестартирането на икономиката, според ген. Михов Европа има още какво да ни дава и  визира неефективното използване на пан-европейските коридори, които за готови за поток от стоки и инвестиции - № 4, по „Дунав мост2” и коридор № 8, който свързва Адриатика с Черно море, дори Русия и Украйна. „ В цялата ни история казваме, че не сме случили на съюзници, а не питаме дали те случиха на нас”, каза политикът.
 
По отношение на Селското стопанство кандидатът за евродепутат на АБВ заяви, че Европа трябва да промени квотите и не бива да стимулира, ако нашите европейски депутати не поискат да променят договора за зърнопроизводството. Според трябва да се сложат квоти, зърнопроизводителите да са задължени да гледат и зеленчуци, и плодове, а не само зърно., което да се насочва само за износ. „Сега ние сме се разделил на зърнопроизводители, живтновъди или производители на месо. И веки спори, кога ще му дадат дотации. Кога тази практика у нас се правила. Винаги българския селянин е произвеждал зърно, за да си гледа животните. Размерът на арендаторската собственост да не бъде повече от 300-500 декара”, категоричен бе той и добави,че раздаването на земя в реални граници според него е голяма грешка на предишните управляващи.
 
Ген. Михов засегна въпроса със смяната на политическата система. Той посочи няколко варианта, които обаче не са се получили у нас. Взимането на властта с преврат, ген Михов коментира като смешна работа и посочи, че другият начин е Велико народно събрание и смяна на политическата система - монарх в републиканска държава или президентска република с промяна на Конституцията. „ На сегашните управляващи не им изнася това и никога няма да разпуснат Народното събрание. Остава другият вариант - малко повече мажоритарност. Два пъти изпращаме евродепутати и две терти от тях се преповтарят, като че ли местата им са резервирани”. От друга страна военният летец заяви, че масовото гласуване и даването на преференциален вот ще е сериозен сигнал към сега управляващите, че мажоритарността е желаната форма на управление.
 
Европейския съюз  е изправен пред проблема относно модела си на съществуване, посочи  бившият посланик на България в Република Македония от 2002 до 2009 г. По негови думи на международно ниво съществува вакуум в наличието на респектиращи институции за сигурността на света. „По време на двуполюсния модел и НАТО и Варшавския договор, и Москва и Вашингтон умееха да се разбират да не се рагорещяват дълги и продължителни войни. Трансформационните процеси в света от уж глобализация не сработиха. Появи се нова държава Косово. Сега Крим също е признах на трансформация”, коментира ген.Михов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 14:52

    Един от малкото достойни и качествени хора!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete