Понеделник, 29 Април 2024, 18:04

Генерал от НСО търгува с дървесина

22 Октомври 2013, 16:37
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2719 14


Настоящият бизнесмен е братовчед на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров.
Фабрика "Медикет“, на която съм директор, има 10-годишен договор за добив на дървесина от 2004 г. И в момента купуваме от горско стопанство „Етрополе“. Това съобщава за „Преса“ ген. Димитър Димитров, който до миналата година беше директор на Националната служба за охрана. 
 
Генералът не крие, че е братовчед на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Бившият шеф на НСО обаче отрича медийните публикации, според които е участвал в борсовия търг за дървесина. Според Димитров в договора от 2004 г.не са фиксирани цените и затова се определят всяка година. Той не скрива, че е добивът в Етрополе се осъществява от „Медикет“.
 
„Най-вероятно свързват фирмата с Емил Димитров. Той се занимава с нов политически проект и това дразни някого“, коментира генералът.
Припомняме, че „дървеният скандал“ се разрази след твърдение на бизнесмена Красимир Дачев, че Емил Димитров и Христо Стоичков са замесени в тлъсти далавери с дървесина. Твърдението на Дачев, че бившият депутат от ГЕРБ има пръст в дървената мафия, бе подкрепено и от Димитър Джоков, зам.-председател на Браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи.
 
Джоков заяви, че бившият земеделски министър Мирослав Найденов и Емил Димитров през 2012 г. са искали да наложат монопол при продажбата на дървесина в страната. Моделът за подражание е Държавното горско стопанство „Етрополе“, където в последните 8 години дървесината купува само фабрика „Медикет“, роднинска на бившия депутат.


Източник: blitz.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 17:10

    Да си доплати в троен размер прав е Сидеров където и да пипнеш вони.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 17:10

    Те гебери навсякъде си въртяха такива далавери. Мачкаха народа с всякакви налози, а за тях сделките бяха за без пари. Съсипаха народ, държава, чист геноцид!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 17:12

    Хайде Емко у кауша...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: горския 22 Октомври, 17:15

    Справка в регистъра на Изпълнителната агенция по горите показва, че през 2011-а и 2012-а сделките за покупка на дървесина от Държавното горско стопанство в Етрополе печели само една фирма - „Фабрика Медикет" АД. Търговският регистър посочва за неин представител и член на Съвета на директорите първия братовчед на депутата Емил Димитров - Димитър Димитров. Пак в същата фирма участва и 72-годишната майка на депутата. Докато роднините на Емил Димитров търгуват с дървесина, самият той е зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори. Като такъв прави промени в закона за горите и наредбата към него.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 17:16

    Трябва да си от детската градина,че да не разбереш,колко са крадливи тези типове.Само като им погледнеш физиономиите и ти става ясно.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 18:32

    Айдуци противни!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 20:56

    Те гебери навсякъде си въртяха такива далавери. Мачкаха народа с всякакви налози. Не съм гербер, но и предишните абсолютно с нищо не се отличават от емовци и стоичковци. Ега ти заблудата.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 05:51

    Е ,друго си е да погледнеш тъпата физиономия на оня Билев.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 09:23

    Нека да не се пропуска умишлено и името на най големия български цървул доктор онодис!Той е откраднал от етрополския раион сигурно повече дървесина отколкото тия двамата братовчеди!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 10:49

    Цървула не е откраднал нищо , те сами са му дали доста много .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete