Неделя, 8 Септември 2024, 04:01

Георги Глушков: Мисля, че Везенков ще съжалява, ако напусне НБА

5 Юли, 17:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 873 7


Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Георги Глушков заяви, че Александър Везенков вероятно един ден ще съжалява, ако реши да напусне Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.
Глушков, който е първият играч от Източна Европа, достигнал до НБА, посъветва Везенков добре да премисли ситуацията. В четвъртък медиите в Гърция съобщиха, че българското тежко крило ще се завърне в Олимпиакос след само година престой зад Океана.

През лятото на миналата година Везенков подписа тригодишен договор със Сакраменто Кингс, но след като не получи почти никакви шансове за изява в дебютния си сезон, бе трансфериран в редиците на Торонто Раптърс.

"Мисля, че аз единствен мога да го разбера. Той беше поставен в много тежки условия, но за да може да се пребори за мястото си, той трябваше да получи реален шанс. Треньорът трябваше да му даде 20 мача, в които да го остави в игра по над 20 минути. Сигурен съм, че ако на него му беше даден такъв шанс, той щеше да направи неща, с които много да ни зарадва", каза Глушков по адрес на втория българин, играл в НБА.

"Вместо това се случи така, че той получи толкова минути, колкото да не може да покаже какво може и да бъде неудовлетворен от самото си присъствие в НБА. Не знам дали решението му (за завръщане в Олимпиакос) е крайно, но аз лично, от дистанцията на времето, бих му препоръчал нещо друго - НБА е друга планета и младите в България много я гледат и много се увличат. Мисля, че след години, ако той наистина се върне в Гърция, ще съжалява, защото не е използвал до край своите възможности. Аз също като него имах договор за две години и трябваше да го изпълня, но тогава нямаше кой да ме посъветва", призна Глушков, който игра за Финикс Сънс през сезон 1985/86.

За целия минал сезон Александър Везенков записа участие в 42 мача за Сакраменто, но само в четири от тях остана на терена 20 или повече минути.



Източник: sportal.bg

Коментари (7)

  • Отговори (9) (4)
    1. добавен от: Dream Team 5 Юли, 17:55

    Трябва да се радваме, че малка България все пак има малцина спортисти на най високо световно ниво, да прославят името и.

  • Отговори (2) (2)
    2. добавен от: Наско 5 Юли, 20:07

    Не гледам баскетбол ,но в статията пише че е играл 42 мача ,не мисля че не му е даден шанс .Защо да е никой в САЩ като може да лидер в Европа ...

    • (6) (5)
      1. добавен от: Kareem Abdul Jabbar 5 Юли, 21:25

      Защото брат там е привилегия, там са извънземните, най добрите в този спорт... и трябва да си там и да се бориш за да си легенда! Всичко друго е ниска топка!

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 6 Юли, 22:21

    :) :) :)

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: 112 7 Юли, 11:14

    Абе какъв баскетбол як негър взема топката пробягва игрището и забива в коша. Негър от другия отбор и той прави същото. Няма комбинации скрити пасове заслони. Примитивна игра.

  • Отговори (4) (4)
    5. добавен от: 112 7 Юли, 11:18

    А вие гласувайте за Доколенков за спортист на годината без да е играл никога в България и играл за

  • Отговори (7) (1)
    6. добавен от: 112 7 Юли, 11:24

    2 минути на мач и 3 точки не е достатаъчно. Събирайте парици за да купи Гавалюгов поредния .американски некадърник от колежанското първенство за да го има Ботевград според кмета.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete