Вторник, 7 Май 2024, 20:54

Георги Пирински посети Правец

3 Май 2014, 14:10
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1966 6


"Трябва да се създаде нова заетост и заплати, които осигуряват нормален живот.Това е един ангажимент и на Европейският съюз, записан в основният договор",  каза пред журналисти в Правец Георги Пиринки, кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България. Това е един от въпросите, по които Пирински ще работи активно, ако бъде избран за евродепутат. Това е един от въпросите, който остана нерешен от този Европарламент, каза социалистът. Според кандидатът за евродепутат има един нарастващ интерес към тези избори, защото хората чувстват, че те не са като предишните. Все по-ясно става на хората, че възможностите за развитие на политиката у нас зависят от това какъв ще е резултатът от тези евроизбори. Вече са се очертали две доста различни политики - едната на Европейската народна партия, а другата на европейските социалисти. 
Задача номер 1 за Пирински е максимално работни места и заплати, които дават на хората възможност да живеят нормално. В отговор на въпроса какво ще спечели България от тези избори, ако социалистите спечелят, Пирински отговори, че ще спечели една много сериозна подкрепа за третирането на всеки български граждани наравно с всеки друг европейски гражданин, което означава да паднат съмненията ни около приемането ни в Шенген. Георги Пирински сподели, че трябва да бъдат засилени гаранциите и грижата за български граждани работещи в други европейски страни, да имат пълните права на защита на техният труд. Едно мнозинство на европейските социалисти, ще бъде много по-отворена към това да се съкращава по-бързо разликата между онези страни, които са относително най-изоставащи спрямо средните европейските стойности на заплати, на осигуровки, каза Пирински. Според него, България ще спечели една ЕК, която е неин приятел. 
Георги Пирински се срещна със симпатизанти на БСП и избиратели в град Правец. На срещата присъстваха Стоян Ташков, кандидат за евродепутат от листата на "Коалиция за България", Маргарита Петкова, председател на областния съвет на БСП и Ленко Петканин, организационен секретар на БСП за Софийска област. Гостите бяха посрещнати от кмета на Община Правец, Румен Гунински и Цанко Маринов, шеф на Областното ВиК и председател на общинския съвет на БСП. 
Преди гостите да излезнат на сцената и да представят предизборните си обещания, бе направено кратко мултимедийно представяне на 17-те кандидати за европейски депутати от листата на БСП, която е под №15 в бюлетината за Eвроизбори 2014Пирински представи пред хората на достъпен език основните проекти на социалистите, залегнали в Манифеста на партията на европейските социалисти, приет на Конгреса в Рим на 1 март тази година. Пирински изтъкна, че стремежът на социалистите е към една нова Европа, един нов Европейски съюз. Съюз, който прогресира и с политиката си създава нови работни места и закриля и който поставя България на една нова, достойна позиция сред другите европейски страни. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Май, 08:06

    БСП - 10 евро депутата!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Май, 18:06

    :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Май, 03:18

    Защо от БСП-то не предложиха Цанко Маринов за евродепутат? Само за такъв не се е кандидатирал. Па и парите ще са по-добри от ВиК-то! Нали знаете там срещу колко се разписва :roll:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Май, 08:13

    Canko marinov ne e hubav chowek..kolko sme go sponsirirali posle se naprawi na lud i zabrawi.neblagodarnik.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Манаселският брус 6 Май, 09:26

    Бай Цаня от село Манаселска река единственото, което преви преди подобни събирания е да се подстриже :lol: , но и за това е необходимо финансови средства, които хич не му се дават :lol: А неговата компетентност няма смисъл да я коментираме :idea:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Май, 13:19

    Бай Цаня е седнал до Благов за да го озаптява, че ако вземе думата нашия човек не се знае какви ще ги наговори!
    Добре че са хората от селата, от цял град я има 20-25 симпатизанти и то възрастни.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete