Сряда, 19 Юни 2024, 16:08

ГЕРБ е с петима евродепутати, три партии с по трима

11 Юни, 11:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1399 16


Шест български партии ще бъдат представени в Европейския парламент, показват окончателните резултати при 100% преброени гласове.

ГЕРБ-СДС – 5
ДПС – 3
ПП-ДБ – 3
„Възраждане“ - 3
„БСП за България“ – 2
„Има такъв народ" – 1

Интересно е към кои политически семейства ще се присъединят българските евродепутати. Петимата от ГЕРБ-СДС ще бъдат част от групата на ЕНП. ДПС ще попълнят състава на либералите от "Обнови Европа". Към тази група ще се присъединят и двама от избраните от ПП-ДБ. По неофициални данни, това ще бъдат Никола Минчев и Христо Петров (Ицо Хазарта) и двамата са от ПП. Третият влизащ от коалицията е Радан Кънев от ДСБ, който ще заеме място сред депутатите от ЕНП. Избраните от БСП би трябвало да бъдат час от групата на "Социалистите и демократите". Ивайло Вълчев от ИТН ще се присъедини към "Европейските консерватори и реформисти". Възраждане ще се опитат да съставят нова група заедно с Алтернатива за Германия.

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

 • Отговори (15) (9)
  1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:34

  Няква бесна реклама на герб се вихри из сайта, били "мачкали" били не знам какво - еми мутри какво да правят освен да мачкат!

 • Отговори (19) (9)
  2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:42

  Колко трябва да си проЗт,за да гласуваш за ГРОБ

  • (4) (0)
   1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 10:19

   Не по прост от теб! Ти за кой гласува?-вероятно за пеперастите.

 • Отговори (14) (6)
  3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:03

  Тиквата има със 200 хиляди гласа по малко в сравнение със парламентарните избори през 2023 година. И при предишните избори за Европарламент имаше 6 евродепутата, а сега има 5 не знам какво празнува и печели, още повече че сега трябва да прави правителство с Депесе и един смокинов лист, дали ще са клоуните на Слави или някакви други проектчета, ще наблюдаваме внимателно и който се коалира с Тиквата и Депесе отива на боклука на историята. При висока избирателна активност, тези престъпници няма да имат такова влияние, а всички искащи да минат 4% за да са на хранилката ще духат супата и тези, които дърпат за над 1% за субсидия.

 • Отговори (7) (8)
  4. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:21

  Буйрунус на всички, чакаме на другите избори ДПС да е първа политическа сила, та да ни е пълен кефа. Ашколсун Деляне ГОЛЯМ СИ .

  • 1.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • (6) (3)
   2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 13:27

   На сапун!

  • (5) (3)
   3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 15:27

   Категорично е голяма свиня, и на вид и като човек.

 • Отговори (5) (3)
  5. добавен от: Анонимен 11 Юни, 13:27

  Абе админчето на Балканец, триеш коментар в който няма нищо нецензурно, а оставяш онзи с турските думи и изрази. Не познаваш законите, айде тичайте на отчет в Депесе.

  • (2) (6)
   1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 15:35

   Комшу не мой така с израза,срещу ръжен се не рита,имай уважение срещу тези които народа е избрал и са втора сила в България, утре и първа прояви уважение и толерантност,айде моля ти се да не си разваляме рахатлъка бъди човек, а не келеш.

  • (3) (3)
   2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 16:11

   Аре пали за Анадола, каква първа, каква втора със 30 процента избирателна активност. При желание на определени хора в София тази турска етническа партия за 10 минути я ликвидират. Стига да искат.

  • (1) (2)
   3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 23:10

   Пишеш на човека да пали за Анадола ,ама наште хора скоро ще са власт, а Делян ще е големия шеф и всички такива като теб,пълнят гащи и бягат в Москва.

  • (2) (2)
   4. добавен от: Анонимен 12 Юни, 07:03

   Льольо, ти ще палиш за Москва, аз си имам държава и няма да ходя никъде. "Наште" хора неграмотник, не са турска етническа партия, никой не е на власт и няма да бъдат. България не е Северна Македония да я управляват чужденци. Делянчо щеше да става и шеф на ДАНС, ама тогава със свалени гащи се махна. Беше се наакал. Бегай към Анадола, че няма да ти се вярва и се научи да пишеш на Български език, неграмотник.

  • (2) (1)
   5. добавен от: Анонимен 12 Юни, 07:44

   Прояви малко уважение бе ахмак,и не обиждай нашето момче, преди такива руски подлоги като теб му попречиха да стане шеф на ДАНС и да изчисти авгиевите обори,но сега той стана още по голям,всички го слушат и се съобразяват с него, така,че затвори голямата си уста защото и усъзнай,че такива келеши като теб яко сте го загазили, не виждам при теб развитие и бюлюка с овцете не можеш да пасеш,върви,върви в любимия страна, в тази вече идва новото време управия идва,ей аман от харсъзи.

  • (2) (0)
   6. добавен от: Анонимен 12 Юни, 18:56

   Бравос, добре го каза Делян, че чака да му се обади Бойко да се направи правителство и тури ред в държавата,така е и редно, Бойко доказан демократ,а Делян, иновативен новатор на бъдещето, аферим момчета, България вази гледа.

 • Отговори (4) (3)
  6. добавен от: Анонимен 11 Юни, 18:24

  УЖАС УЖАС УЖАС.. ТРАГЕДИЯ В ТРАГЕДИЯТА !!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (16)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete