Четвъртък, 2 Май 2024, 11:42

ГЕРБ поставиха 12-часов ултиматум. Изборите са съвсем близо.

17 Март, 21:36
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 249 1


Извънредните избори са съвсем близо. Това стана ясно от изявление на преговорния екип на ГЕРБ пред журналисти в 21.00ч..

"Още след първия кръг преговори стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, но и различия. България има нужда от стабилност, но тя трябва да се крепи на общи принципи и споделена отговорност - искахме ясни приоритети и равнопоставеност в управлението."

"Припомням, че малко преди началото на преговорите ПП-ДБ дойдоха с искане за поста на министър-председател и министър на външните работи, след това ми беше изпратен меморандум, докато пътувам. Ясно заявих какво е неприемливо за мен в този меморандум. Последва дебат в НС, на което не присъстваха министри и дойде оставката на кабинета "Денков". След това от ГЕРБ-СДС поставихме нашето споразумение. Спорове с ПП-ДБ за регулатори, борба с корупцията и съдебна реформа от ГЕРБ нямаме. Имаме различия в това ГЕРБ да е поставен като равнопоставен партньор - като първа политическа партия с най-много гласове", описа ситуацията Габриел.

По думите й, ако не настъпи промяна в позицията на ПП-ДБ до утре в 12.00ч. ГЕРБ ще върнат празна папката със състав на проектокабинет.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete