Неделя, 5 Май 2024, 18:56

Гергана Славова – "Ще успея, аз мога и го вярвам ! "(Снимки)

14 Февруари 2014, 18:18
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 8417 25


Гергана Славова е ученичка в ГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец. В момента е в 12- ти клас. Гери е амбициозно и упорито момиче, което следва целите в живота си. От няколко месеца тя гримира професионално и печели първо място в различни конкурси.
Ето какво сподели в ексклузивно интервю за www.balkanec.bg :

Как реши да станеш гримьор?
От малка имах симпатии към гримове -  като всяко малко момиченце, но, когато пораснах, имах други насоки. Като малка съм рисувала, работила съм с глина, графики, натюрморт, но никога не съм вярвала, че ще стигна до тук. Идеята ми дойде от нищото, седях си и изведнъж реших, че искам да се занимавам с това нещо. Един ден реших да разгледам в сайтове дали предлагат курсове за гримьори. Намерих телефон на един много известен гримьор - Бони, свързах се с него, но той ми каза, че не провежда курсове в момента и ми даде телефона на Диана Борисова. Срещнах се с нея, имах изпит в студиото й. Предоставиха ми модел, като ми казаха да направя грим по мое желание. Около мен имаше маса, отрупана с какви ли не гримове. Първоначално се почувствах странно, хванах някакви неща , намазах я и ме одобриха (смее се).

От колко време се занимаваш професионално с гримьорство?
Професионално от юли месец, а любителски - от три години.

Има ли трудности в тази професия?
Трудности винаги има, няма как да няма. Понякога имах чувството, че няма да успея да се справя. Минах през много изпити, стажове и т.н.  Дори съм плакала и съм се тръшкала, казвала съм си, че няма да успея да се справя. Най-трудно ми беше в кино грима. Много често ми се е случвало да бъда упрекната, когато съм се оплаквала на мои приятели за трудностите, по които съм минала. Привидно изглежда лесна работа, но никой не знае колко време и труд ми отнема. Имала съм моменти, когато съм стояла по 14 часа права, защото аз нямам право да седя и да гримирам. Случвало ми се е да спя по 2 часа , когато съм била на стажове и т.н. Но всички тези усилия със сигурност си заслужават, защото накрая ефектът е уникален и се чувстваш много готино, като видиш  крайния резултат и това, че другите ме одобряват.

Кой забеляза твоят талант?
Преподавателката ми, която постоянно ми даваше съвети и ме стимулираше, за да продължа. Караше ми се доста често, но си взимах поука, стягах се и само напред ! Имаше и един французин, който идваше само на изпити и ни казваше дали ставаме, или не, но тежката дума има Диана Борисова несъмнено !
 
Кои са хората, които те подкрепят най-много в трудните моменти по пътя към успеха?
Естествено, че на първо място е семейството ми. Също така и приятелите ми, които използвах за опитни зайчета, за което страшно много им благодаря, защото не всеки ще се навие да стане Дама пика, Смъртта и всякакви такива щури идеи (смее се).
 
Какъв е най-интересният грим, който си правила до момента?
Това, от което най-много съм доволна до момента, е „Дама Пика“. Не знаех какво ще правя на тази фото сесия, бях решила, че ще правя „Баба Яга“, но не стана, защото се счупи носът, който трябваше да сложа. Тогава реших, че ще правя „Смъртта“. Реших да сложа „вградените карти“ и накрая се получи много добре. Това беше снимката, която беше на корицата на likealady.bg за Хелоуин. Тази задача, беше поставена за Хелоуин. Снимката с моя грим спечели първо място .

Колко награди си печелила до този момент?
До този момент съм печелила три награди за осем месеца. Едната е за най-добър портрет от кино - фантастиката. Втората беше, когато ме изпратиха на стаж в БТВ, в предаването „Модерно“. Там бях асистент на главния гримьор.  Третата ми награда беше за фотосесията, която беше порцеланова кукла. Имам над 20 фотосесии до момента.

Помниш ли какъв беше първият ти грим?
Първият ми грим, който направих от професионална гледна точка, беше в земни цветове. Много изчистен, женствен и нежен на една много красива млада дама. Иначе първият ми грим като цяло... Нямам идея, беше твърде отдавна !

Имаш ли грим, който ти е любим?
Любим не бих казала. Аз самата не се гримирам. Обичам да разкрасявам други жени, но себе си - рядко ! В ежедневието не слагам абсолютно нищо върху кожата си, но, ако има повод, залагам на нещо съвсем семпло и изчистено, отново в земни тонове - матирано кафяво, бежово, ако щеш - безлични цветове от една страна, но от друга - те подчертават женската естествена красота. Маниачка съм на тема вежди - любимо ми е да ги изписвам ! Обичам да оформям и подчертавам красиви вежди ! Също така обожавам и да подчертавам скули, но съвсем меко и изискано.

Гримираш ли се всеки ден? Познавам доста жени и момичета, които го правят. Какво мислиш за това?
Както казах по-горе - не, не се гримирам изобщо ! Само, ако има повод, или просто, когато експериментирам върху себе си ! Да, има жени, които го правят всеки ден и честно казано не го одобрявам, защото няма нищо по-хубаво от естествената красота и нежност на една дама. Все пак, ако се гримираме в делник и празник - с какво ще се отличим ? Но разбира се, за дамите, които искат професионален и "на място" грим, така, както трябва да е поставен - ето ни нас гримьорите ! За това сме ние ! За съвети и професионални резултати, с такава козметика, която няма на масовия пазар !

Какви са твоите цели в живота?
Моите цели са в действие. Много съм горда с това, че си взех дипломата .  Второто, което направих щом си взех дипломата е, да правя планове за собствен бизнес. В момента тече проект за одобрение за изграждане на Бюти център в гр.София. Предвиждам моят Бюти център да бъде „5 в 1“ – гримьор, фризьор, маникюрист, масажист и спа. Моята идея е младите майки да могат да оставят децата на аниматор за един час и да се потопят в грижи за себе си. Аз имам много идеи, които са свързани с много финанси, но най-важното е, че вярвам в себе си и знам,че ще успея да ги реализирам.

Ти си 12- ти клас, предстоят ти кандидатстудентски изпити. Какво и къде мислиш да кандидатстваш?
Моят любим предмет е философията. Много благодаря на г-жа Цветанка Георгиева, за това, че ме насочи и ме мотивира към психологията. Решила съм да кандидатствам специалност Психология. Дори вече съм избрала и специалност за магистратура – Следствено – криминална психология.

Какво е твоето послание към младите хора, които се страхуват да следват целите си?
Моето послание е – Дерзайте! Никога не правете това, което не ви харесва. Поставете си цели и ги следвайте. Бъдете целенасочени и целеустремени.

Любима фраза, цитат, нещо, което си повтаряш често?
Нещото, което си повтарям напоследък доста често е: "Ще успея, аз мога и го вярвам ! " Самомотивирам се и се нахъсвам всеки ден !

Може да разгледате страницата на Гергана Славова във Фейсбук - https://www.facebook.com/slavovgerganamakeup
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 18:41

    Страхотно интервю ! БРАВО !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 18:54

    много е добра..желая и успешна реализация в живота

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Nikolowa 14 Февруари, 19:28

    Brawo .Wse napred i nagore.Wsi4ko hubawo.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 20:30

    Leleeeeee... Hottttt ! Evala ! Mnogo gotin proekt ! Tolkova mladi na edno mqsto, vinagi e na hubavo ! :))))))

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 20:46

    Кой е заснел фотосесията? Прекрасен фокус и местоположение, браво на всички за успешния проект! Нека има повече такива млади хора като вас.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Г. Славова 14 Февруари, 21:05

    Фотосесията засне Веселин Савов, съвместно с Анджелика Смирнова.
    Много благодаря за признанието от името на всички ни !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 08:18

    Повече такива мовини, писна ми да чеета за георгиев и гавалюбов!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 08:45

    Браво, Гери!!! УСПЕХ!!! Ти имаш и таланта и интелекта, Избрала си онова, което искаш и усещаш, че можеш. Успех и на приемните изпити!:))

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 17:54

    Krasivi momicheta, krasiva obstanovka... Lichi si kolko ste se postarali !

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: ... 15 Февруари, 18:32

    Oki we imash idei ama nujno li e taka da se hvalish? Sama si go postignala? Ako ne sa na tati parite dali shteshe da e taka?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete