Вторник, 30 Април 2024, 12:53

Главният енергетик на "Лукойл България" - в състава на служебния кабинет

14 Август 2014, 12:58
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1870 0


Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем заместник-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщи правителствената пресслужба. Антон Павлов, който е главен енергетик и ръководител „Енергийно управление” на „Лукойл България” ЕООД е назначен за заместник-министър, заедно с  Бранимир Ботев, на когото при предишния кабинет беше поверен ресор „Туризъм”. Павлов дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България” и „ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника” от Техническия университет в София.
 
Останалите назначения в служебния кабинет:
 
Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление на крайбрежни зони и речни басейни. Дългогодишен служител е на МОСВ, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция „Води”. От 2008 г. до сега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание на Република България.
 
За заместник-министър на здравеопазването е назначен д-р Любомир Бакаливанов, заместник-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност „Анестезиология и интензивно лечение”.
 
Георги Тодоров, който беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т. г., поема същия пост и при служебното правителство. Завършил е право в УНСС.
 
 
Заместник-министри на културата стават директорът на Драматично-кукления театър „Иван Димов” в Хасково Боил Банов – режисьор, и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.
 
Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, заместник-ректор на Техническия университет в София.


Източник: 24 часа

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete