Вторник, 16 Април 2024, 07:04

Годеч: хубава природа, само да си изхърлиш боклука там (СНИМКИ)

24 Януари 2023, 11:32
(0) (0)
Годеч - Новини
Прочетена: 848 0


Безспорно Годеч и прилежащите села към общината са разположени на красиво място. Чист въздух, природни дадености, реки, планини. Като добавим и близостта до столицата, Годечко се превръща в място, подходящо за постоянно живеене, както и за почивка през почивните дни.
Всичко е прекрасно, докато някой не реши да си изхвърли боклука сред природата. И преди сме писали за хладилници, шкафове и всякакви други битови отпадъци. Сега са дивани и куненски ъгли, задължителните автомобилни гуми. "Охх, навсякъде в гората е така. Накъдето и да изляза все боклуци. Няма оправия.", "Да те мързи да отидеш до кофата за смет, но не и да отидеш в гората да го хвърлиш!!! Защо така?", са сред коментарите по темата в социалните мрежи за замърсяването на природата. Освен в гората, боклуци се изхвърлят в дерета и реки. Което води до замърсяване и на питейната вода. А това граничи с пресстъпна глупост и лудост.
Въпреки всичко, има и положителни примери. Преди Новогодишните празници, доброволци решиха да изчистят поредното нерегламентирано сметище сред природата. Вместо да се забавляват по празнични трапези, малки и големи разчистиха едно такова сметище.
И наистина това трябва да е нормалното поведение в наши дни - с личен пример, увличайки млади хора, да се показва положителното и начините за справяне с проблемите. А не негодуване и писане в социалните мрежи. Васил Левски го е казал преди години: "Дела трябват, а не думи...".


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete