Събота, 27 Април 2024, 05:24

Гол в края лиши Етрополе от трите точки в дербито с Беласица

10 Април 2022, 12:16
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 1064 8


Чавдар (Етрополе) и Беласица не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в дербито от 28-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Николай Иванов вкара в края на първото полувреме за домакините (45’), а минути преди последния съдийски сигнал на срещата Атанас Димитров изравни и донесе точка на тима от Петрич (87’).

Двата тима си размениха по едно полувреме, като през първата част Чавдар беше по-активен, докато през второто полувреме Бела натискаше повече и търсеше изравнителното попадение.

Интересно бе, че главният съдия на срещата беше Георги Димитров, който вчера свирише дербито между Локо (Пд) и ЦСКА - София.

Двата отбора започнаха на по-ниски обороти срещата, като битката в средата на терена преобладаваше и нямаше особено много положения до 15-ата минута. В 16-ата Гущеров стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря. 3 минути по-късно от сходна позиция отново нападателят на Чавдар опита късмета си от фаул, като този път топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В следващите няколко минути играта се развиваше предимно в половината на домакините, но така и не се стигна до нещо сериозно. В 29-ата минута Николай Маринов от домакините направи хубав пробив, но ударът му бе крайно неточен. В 37-ата минута Патрик Попов опита шут от малък ъгъл, но без успех.

В 42-ата минута дойде и най-чистото положение в мача. От границата на наказателното поле Николай Ботев центрира меко към открилия се Николай Иванов, но капитанът на Чавдар не успя да нанесе точен изстрел от близко разстояние.

3 минути по-късно, в самия край на първата част, домакините успяха да стигнат до попадение. Ботев изпрати дълга топка напред, която не изглеждаше въобще опасна за защитата на Бела. Валентин Костов обаче игра с глава с цел да подаде на вратаря, но Николай Иванов дебнеше и успя да стигне първи до кълбото, като излезе сам срещу стража на гостите. С хубав прехвърлящ удар капитанът завърши положението и даде аванс на своя тим - 1:0.

През първите минути на втората част гостите определено бяха по-активни, като се опитваха да стигнат до равенство в двубоя. До 65-ата минута обаче то така и не дойде, като постепенно играта се изравни и атаките на Бела поутихнаха. Петричани продължиха все пак да бъдат по-опасни. В 85-ата минута Айвън Ангелов стреля, Пангев улови, но изпусна, което доведе до притеснение в наказателното поле на домакините.

2 минути по-късно гостите все пак изравниха. След изпълнене на пряк свободен удар топката бе центрирана в наказателното поле, където Валентин Костов подаде към Атанас Димитров, а той с глава стреля от близко разстояние. Защитник на Чавдар изчисти от голлинията, но все пак главният съдия посочи, че топката е влязла във вратата и така резултатът бе изравнен - 1:1.

При този резултат завърши срещата, като до края на двубоя повече интересни положения не се развиха.

С това равенство Беласица събират в актива си 66 точки и остават на първото място. Чавдар излизат на второто място с 60 пункта и изпреварват засега Балкан (Ботевград), които все още не са завършили своята среща.




Източник: sportal.bg

Коментари (8)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Април, 15:18

    А кога ще играем с Левски Чепинци.

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 10 Април, 16:01

    А дузпата за Чавдар първото полувреме?Гледайте я в Спортал.Аз я гледах още по време на мача.Той върви с малко закъснение,а има и повторение.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Април, 09:15

    Зольовцииии ако знаете как ша ви дерем в събота ич нема да идвате.......

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Април, 09:27

      ще ви смачкаме

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 11 Април, 09:57

    Беласица изравни без топката да влезе във вратата.Има игра с ръка ,която означава дузпа и червен картон ,но това не е сигурен гол.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Април, 12:52

    Абе този пияница директора, бившия треньор нема ли да изтрезнее най после....

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:27

    Еййй страшни разбирачи сте на футбол

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Април, 12:27

    Нищо не разбират от футбол само драскат, те ако разбираха нямаше да стъпят на стадиона.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete