Петък, 3 Май 2024, 15:53

Golden Boys е новият шампион в "Б групата" на минифтуболната надпревара "Ботевград рита"

15 Март 2021, 14:36
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1147 0


Вчера (14 март) се изиграха последните двубои, част от второто ниво - "Б" група на минифутбилната надпревара "Ботевград рита". Отборът на Golden Boys е големият шампион във втория ешелон на турнира. Предвождани от опитното дуо Злати Томов-Ивайло Златев, което отлично познава вкуса на това да бъдеш шампион, талантите си осигуриха първата титла в дебютното издание на надпреварата. Заедно с младите надежди Цветомир Златев, Денис Гетов, Христо Марков, Божидар Николов на вратата и други талантливи фигури, отборът допусна само едно поражение през кампанията и заслужено грабна първото място. На втора позиция остана тимът на Хлапетата, който също е представен от талантливо младо футболно поколение на Ботевград. Играещите вече в мъжкия отбор на "Балкан 1929" Йордан Дамянов и Николай Миков бяха основна движеща сила и заедно с опитния вратар Цветомир Кацарски и други изявени спортисти на "зеления" футболен клуб, си осигуриха сребърните медали. На трето място остана отборът на ФК Севера, предвождан от своя лидер и капитан Светослав Косаков, който се превърна и в голмайстор на турнира. След кратка церемония бяха наградени всички участници в надпреварата, някои от тях бяха отличени и с индивидуални призове. Този път проявата бе ръководена от Петко Петков - главен организатор на “Ботевград рита", заедно с общинския съветник Йонко Ненчев и Цветан Младенов. Съдействие в мероприятието оказа и управителят на Бистро "Игрището" и голяма фенка на футбола - Галя Миленкова. 

Със статуетки за участие бяха наградени отборите на EstetiCo, Детелините и ФК Изтока. Останалите 4 отбора получиха купа и медали за своите класирания. При индивидуалните награди се определиха следните призьори:

"Най-добър вратар" - Божидар Николов (Golden Boys)

"Най-добър защитник" - Гаврил Спасов (Канарчетата)

"Звезда на турнира" - Ивайло Златев (Golden Boys)

"Голмайстор на турнира" - Светослав Косаков (ФК Севера)

"Най-ползен състезател" - Стилиян Петров (Хлапетата)

"Мениджър на сезона" - Денис Гетов (Golden Boys)

"Откритие на сезона" - Мирослав Иванов (Детелините)

Тази седмица започва новият футболен проект, наречен "Бизнес лига". Идеята е отново на организатора Петко Петков, който е с основна заслуга за връщането на интереса към минифутбола в града. Записани са 14 отбора в надпреварата, а доста от тях са много качествени и са с амбиции за добро класиране. Настроението преди тази  нова проява е приповдигнато, като мачовете се очакват с голям интерес, с оглед качествените тимове, които потвърдиха участието си. Двубоите ще се играят всяка вторник и четвъртък вечер. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Ботевград рита 2020/21

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete