Петък, 26 Април 2024, 23:42

Голов трилър в последната проверка на "Балкан 1929" (ВИДЕО)

31 Юли 2021, 12:56
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1588 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" записа трета поредна победа в предсезонните контроли. Тя дойде след голов трилър срещу тима на "Пещера" (Галата), завършил с 8 гола и победа с 5:3 за "зелените". Срещата се игра на стадион "Христо Ботев" и бе последната приятелска среща за ботевградчани преди официалния старт на първенството.

Двубоят започна по-добре за домакините, които откриха резултата в 25-ата минута чрез Кристиян Ковачев след асистенция на Николай Миков. В последствие отборът на 'Пещера" (Галата) реагира с добра атака и удар, рикуширал в гредата от страна на Альоша Илиев. Двубоят продължи да бъде двуостър, а атаките пред двете врати се редуваха, но до нова промяна на цифрите до края на полувремето не се стигна. 

След почивката гостите успяха да изравнят резултата с гол на Атанас Георгиев в 54-ата минута след грешка на вратаря. 3 минути по-късно обаче Калоян Бонев за пореден път демонстрира класата си. Нападателят на "Балкан 1929" майсторски запази топката около пеналта, след което си отвори пространство за изстрел и матира стража на гостите по брилянтен начин за 2:1. В 59-ата минута отборът на "Пещера" (Галата) отново показа характер и се върна за втори път в мача с попадение на Альоша Илиев за 2:2. Секунди след това Калоян Бонев можеше отново да върне водачеството на своя тим с втори гол, но топката рикушира в гредата. В крайна сметка в 76-ата минута "Балкан 1929" отново поведе в резултата, след като новото попълнение Николай Цветков - Демона се разписа за 3:2 след много добре организирана атака за "зелените" след статично положение, на върха на която се оказа именно Демона В заключителните минути интригата се заплете още повече. Гостите от Галата отново изравниха цифрите в 84-ата минута с втори гол на Альоша Илиев. Радостта им обаче не просъществува дълго, тъй като Калоян Бонев вкара втория си гол в мача и направи резултата 4:3. Финалното попадение бе отбелязано от левия бранител Димитър Руйчев, с което се заформи и крайното 5:3. 

С тази победа балансът на ”Балкан 1929" от контролите е 3 от 3. “Зелените" сломиха юношите до 19 г. на “Локомотив" (София) с 5:1, след това победиха силния тим на "Витоша" (Бистрица) с 3:1, а сега се наложиха и над "Пещера" (Галата) в голов спектакъл. На 3 август ботевградчани гостуват в Ихтиман на местния "Ботев" в мач за Купата на България, а на 7 август приемат същия съперник в Ботевград от 18:00 ч. в двубой от първия кръг на Югозападна Трета лига. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete