Понеделник, 6 Май 2024, 06:14

Голям интерес към изнесената приемна на ОИЦ-София

18 Май 2016, 17:44
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1247 3


Голям интерес предизвика изнесената приемна на Областен информационен център-София, която се проведе в Своге.

Най-активни бяха местните предприемачи, на които беше представена процедура „Добри и безопасни условия на труд“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Експертите Силвия Ангелова и Лина Савова отговаряха на множество въпроси, касаещи допустимите дейности и видове разходи, целевите групи, допустимостта на различни видове оборудване и обзавеждане и пр. Посетителите бяха информирани и какви други процедури ще бъдат обявени по европейските програми до края на 2016 г.

Откритата приемна в община Своге е част от информационна кампания на ОИЦ-София, която се провежда във всички общини от Софийска област и има за цел да популяризира актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ.

Процедура „Добри и безопасни условия на труд“ има за цел да подобри работната среда в предприятията чрез осигуряването на добри и безопасни условия на труд, както и чрез въвеждането на ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управление на човешките ресурси. Операцията също така цели да насърчи географската мобилност на работната сила в страната като подкрепи работодателите чрез осигуряване на транспорт на наетите в предприятията лица, вкл. с цел запазване на тяхната заетост и повишаване нивата на устойчива заетост, когато работното място е извън населеното място на местоработата. Допустими кандидати по процедурата са микро, малки, средни и големи предприятия, в качеството им на работодатели. Всеки от подадените проекти може да бъда на стойност от 50 000 лв. до 391 166 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 14.06.2016 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 80 000 000 лв. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete