Вторник, 21 Май 2024, 06:13

Голямо количество безакцизни стоки са иззети при полицейски операции в София област

11 Юни 2015, 09:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1864 2


Над 150 литра алкохол, тютюн и цигари без акцизен бандерол са иззети от служители на ОДМВР- София. Акцизните стоки са установени в хода на проведени вчера полицейски операции за територията на общините Ботевград, Своге, Елин Пелин и Самоков.

Около 14:00 часа служители на икономическа полиция в ОДМВР- София и РУ- Своге извършили проверка в магазин за хранителни стоки в с. Томпсън. В склада на търговския обект полицейските служители попаднали на седем пластмасови туби с общо 140 литра алкохол без български акцизен бандерол. Спиртните напитки са иззети по надлежния ред от митническите власти, а на продавача е съставен акт. По случая в РУ- Своге е образувана преписка.

Високоградусов алкохол без бандерол е иззет и от служители на РУ- Елин Пелин в хода на проведена полицейска операция в района на общинския пазар. 8 литра ракия са иззети при извършена проверка на багажа на 53- годишна жена от гр. Септември, още 5.5 литра ракия- от жител на септемврийското село Виноградец. По двата случая са образувани преписки, изпратени в Столична митница за съставяне на актове на извършителите.

По време на полицейската операция в района на пазара елинпелинските полицаи са санкционирали и 64- годишна жена, извършвала нерегламентирана продажба на парфюми без съответните разрешителни и без да е търговец по смисъла на Търговския закон. На Н.Н. от великотърновското село Камен е съставен акт за извършено нарушение по чл. 10 от Наредба №1 на община Елин Пелин. По случая е образувана преписка.

Два литра наливен алкохол без бандерол за платен акциз е конфискуван от  служителите на реда и от кафе- аперитив на ул. „Цар Самуил“ в Ботевград. По случая е образувана преписка.

Минути след 17 часа служители на икономическа и криминална полиция в РУ- Самоков извършили проверка в апартамент в кв. „Възраждане“, собственост на 28- годишен мъж. Върху шкаф за обувки в коридора полицаите открили 18 найлонови пликчета с общо 360 къса цигари, както и два найлонови плика с общо около 2 кг. насипен тютюн без български бандерол. Акцизните стоки са иззети по надлежния ред и срещу собственика на жилището е образувана преписка за извършено нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 18:15

    Ще си садим тютюн и няма да ви храним.Как не вие срам 5лв за кутия цигари.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 06:27

    Продавам акцизна ракия 0888524747

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete