Четвъртък, 28 Март 2024, 19:27

Google снимат отново по улиците на България от утре

1 Март 2023, 11:50
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2022 1


Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет. Не се изненадвайте, ако забележете емблематичните автомобили по шосетата у нас, през следващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта както винаги е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

В приложението Google Maps вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

В Софийска област, колите ще посетят Елин Пелин, Равно поле, Костинброд, Ихтиман.

Освен за ориентиране на пътя, в приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х.Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх, Както и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.
Както винаги, Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Тази година обиколката на България ще започне на 2ри март, като ще премине през над 50 населени места.

Повече информация на български език за Street View, а списък на българските градовете в можете да намерите тук: Списък на българските градове



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Март, 20:24

    В Ботевсело няма да минават. Защо да се излагаме с кучета, крави, коне, прасета и с какво ли не...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete