Четвъртък, 28 Март 2024, 19:34

Говорят задържаните за случая с хижа „Лескова“

10 Октомври 2022, 10:15
обновена на 11 Окт 2022
(1) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4053 35


Взаимни обвинения в заплахи и насилие между хижар и група от почиващи на хижа „Лескова“. След като Даниел Младенов разказа пред bTV, че е нападнат от група мъже, екипът ни се свърза със задържаните. Те обясниха своята версия за случилото се.

Компания приятели се качва на хижа „Лескова“ на 2 октомври, за да ползват барбекюто до хижата. Твърдят, че малко по-късно са изгонени оттам, а след сигнал до МВР - и задържани за 24 часа.
„Oтидохме на въпросната хижа, говорихме с вероятния собственик. Той първо не беше гостоприемен, но след няколко приказки обсъдихме, че ние сме отраснали там. Те са отишли преди година и нещо на въпросната хижа и човекът се примири и ни пусна. Ние с нищо не сме го натискали. Беше доста негативно настроен: "Напуснете, това е частен имот, вие нямате работа тук" и ние му казахме: Това е туристическа хижа, ние сме идвали тук много пъти. След два часа и половина се появи синът му със запален моторен трион, т.нар. резачка и ни заплаши, че ще ни избие, защото сме в частен имот. Задържаха само водачите на моторните превозни средства. Въпросният господин във видимо неадекватно състояние твърди, че ние сме нанесли побой, почупили сме хижата, което аз лично присъстващ твърдя, че не е вярно“, заяви задържаният Людмил Дачев.

„Първо искам да кажа, че ние не сме се крили, дори аз доброволно се предадох в полицията. Няма да го направим, защото не се чувстваме виновни. Искаме този човек да понесе всякаква отговорност и наказание за това, което ни причини. Най-важното искаме той да понесе своите последствия, защото той направи опит за убийство. Накара 14 души да се почувстват застрашени за своя живот. Този човек пристигна, появи се от нищото, обезумял, хиперактивен с побеляло лице, тотално неадекватен. Смятаме, че беше на някакви наркотици. Той се втурна към едно от момчетата с резачката. Само бързата, адекватна и смела реакция на един от нашите приятели предотврати ситуацията да завърши по най-добрия начин, а не с фатален край“, заяви Димитър Томов, задържан.

Младежите твърдят, че след инцидента стопанинът на хижата е отворил дарителска сметка с мотива, че събира пари, за да възстанови щетите. Полицията съобщава, че не е открила разрушения на мястото с изключение на два счупени прозореца.

След инцидента стопанинът на хижата е настанен в болница „Пирогов“ с комоцио и охлузвания по тялото.
„Биха ни с различни видове тояги, с юмруци заплашваха, че ще ни бият и ще ни изселват. Забелязахме, че липсваше резачка, която имахме. Откраднаха ми телефона, докато ги заснемах, за да имам доказателство директно какво се случва с тях. Счупиха косачката за косене на ливадата“, каза на 4 октомври хижарят Даниел Младенов.
Младежите категорично отричат. Имат и съмнения в медицинските документи на Младенов. Цялата компания описва вечерта като филм на ужасите.

„В момента, в който ние се качихме на хижата, всички се запознахме с баща му. Всичко беше напълно нормално, една приятна неделна обстановка в гората. Настанихме се, всичко беше нормално. Нямаше абсолютно никаква предпоставка да стават проблеми“, заяви Преслава Ценова.

Минути преди спречкването един от мъжете си тръгва от хижата и по пътя се среща със стопанина. Твърди, че е бил заплашван и описва състоянието му като неадекватно.

„С един мой приятел си тръгнахме малко по-рано с джипа и на около 500 метра от хижата засичаме въпросния господин с неговия джип. Слиза със запалена резачка и тръгва към нас и крещеше: "Ще ви убия, ще ви заколя. Кой заплашва баща ми". Беше видимо неадекватен с пенясала уста. Попитахме какво се случва, какво става, той не ни обясни“, казва Юлиян Тодоров.

В хода на разследването МВР установява, че показанията на Младенов съществено се разминават с фактите.

Позиция на ОДМВР - София: На 2 октомври в РУ - Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за възникнало пререкание между собствениците на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото. Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка.

МВР съобщи, че полицаите, които не са реагирали на сигнала навреме, са с дисциплинарни наказания. Впоследствие пострадалият хижар отказа коментар. От прокуратурата обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство, предстоят и още разпити.



Източник: btvnovinite.bg

Подобни новини

Коментари (35)

  • Отговори (22) (2)
    1. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 11:33

    Вие какви сте боклуци

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 3.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 4.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (5) (3)
    2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 12:38

    В хода на разследването МВР установява, че показанията на Младенов съществено се разминават фактите. И?

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (28) (7)
    3. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 13:10

    ".....Смятаме, че беше на някакви наркотици....."!!! Ха, ха! А аз смятам, че вие не казвате истината! Аз на наркотици ли съм, щом моето мнение е обратно на твоето, младежо? Израснали били на хижата! Глупости. Израснали сте в полите на майките си и не сте свикнали някой да ви противоречи. Човекът е бил ядосан, с пенясала уста, разярен от оплакванията на баща си. Когато човек е ядосан, на наркотици ли трябва да го определяме? Като не са ви искали там, да сте хванали обратно пътя и по домовете си! Кой е провокирал скандала? Вие или стопанинът на хижата?

    • (5) (11)
      1. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 13:54

      тихо, пиши си в страницата на хижата :lol:

    • (4) (5)
      2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 18:51

      Исках да предложа на Младенов лично да му платя щетите за двата прозореца, но за съжаление е изключил коментарите под всички постове във фейсбук. Гузен негонен бяга, гласи една българска народна поговорка.

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 13:29

    Това ли е този Дачи къде му викат.От врачеш..

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (2)
    5. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 14:09

    Същия боклук

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 14:18

    Малоумници

  • Отговори (6) (3)
    7. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 15:19

    Тия кльопат нарко

  • Отговори (7) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 16:55

    ЖИВОТ! Едни го живеят, други ги обсъждат.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (3) (2)
      2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 18:13

      ДрУгира се майка ти,преди ебане,но другите изживяват ужас

  • Отговори (1) (1)
    9. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 17:48

    Мостак ти знаеш сичко......

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 09:37

      Ще те докачам.......

  • Отговори (5) (1)
    10. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:06

    Завистници ИМА МНОГО ПО СВЕТА:))

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete