Понеделник, 16 Септември 2024, 22:36

Г.Първанов: Позицията ДА на предстоящия референдум дава шанс на България да стане енергиен център

21 Януари 2013, 10:59
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1501 0


„Позицията ДА на предстоящия референдум, дава шанс на България да стане енергиен център”. - това заяви по време на посещението си в Своге президентът Георги Първанов. „Вие тук, в тази зала, мислите по-държавнически от хората, в чиито ръце в момента е управлението на страната” - допълни той пред препълнената зала.
Според Първанов е лъжа, че в момента няма достатъчно пазар за продукцията от АЕЦ „Козлодуй” и че няма да има за в бъдеще. Той припомни, че България е задоволявала 40% от енергийния дефицит на Балканите. „Тази празнина все още не е запълнена. Затова Румъния и Македония бяха готови да участват в проекта АЕЦ „Белене”. В момента няма остър енергиен глад, защото сме в криза, но тя ще приключи”, каза още Първанов.
Според бившия президент БСП трябва да излезе категоричен победител на предстоящите парламентарни избори. "На нас ни трябва реална победа, която да даде доминиращо мнозинство в Народното събрание." - подчерта Първанов. Едва ли има лидер в страната, който би желал след парламентарните избори, да се коалира с Бойко Борисов. Ако се стигне до коалиция, то по-вероятно е тя да бъде с БСП, отколкото с ГЕРБ. На БСП й трябват кратки и ясни послания, които да стигнат по-лесно и по-близо до обикновените хора.
Георги Първанов коментира и случая с нападението над Ахмед Доган, като подчерта, че в момента е изключително важно следствието да си свърши работата коректно и акуратно. Той прогнозира, че това събитие ще се отрази негативно върху и без това накърнения имидж на България в международен план.
В рамките на срещата бяха дискутирани различни вътрешнополитически въпроси. Президентът пристигна точно в 18.00 ч., придружаван от народните представители Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, както и председателят на ОблС на БСП Маргарита Петкова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete