Събота, 20 Април 2024, 03:45

Гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по нова програма за 2022 г.

17 Януари 2022, 10:35
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2554 13


Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Предвижда се основен ремонт на важни участъци във всички области на страната. Сред тях са обновяване на част от Върбишкия проход, основен ремонт на пътя до Варненското езеро, който ще се използва при изграждането на АМ „Черно море“.

От АПИ планират ремонтни дейности на участъци от прохода Шипка, пътищата за Трявна, Ловеч и местността Узана, край Габрово. Набелязан е ремонт и на моста в Севлиево, както и изграждането на нов мост над река Вит, при село Гложене, който ще дублира съществуващия исторически мост, който е в лошо състояние. Основен ремонт е предвиден тази година и на Златишкия проход в частта от Етрополе до Златица, за който министърът също получава сигнали от граждани за тежкото състояние.

Ще се направи ремонт и на участък от пътя Монтана - Бойчиновци, както и на този Рударци – Кладница. В програмата са предвидени ремонтни дейности и на отсечката от АМ "Тракия" между тунел Траянови врата и 66-ти км.

До края на годината е реалистичният срок за започване на основен ремонт и на пътищата в българската част на Дунав мост, сочат разчетите на пътната агенция.

Също тази година е предвидено да се обяви обществена поръчка за изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение – тип тунел, на прохода Троян – Кърнаре.

В област Видин са предвидени 89 км пътища общо за основен ремонт, в Добрич -117 км, във Велико Търново - 150 км, от които 71 км за основен ремонт, като са включени и участъци от третокласната пътна мрежа.

Източник: api.bg

Коментари (13)

  • Отговори (9) (1)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 11:28

    Я предлагам дупката пред болницата че стана метър на мерър

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Бойка Златкова 17 Януари, 11:59

    Ще се довърши ли ремонта на пътя г.Своге-с.Искрец до -Бучин проход?Пътя е в безобразно състояние.Преди,на мостовете и след тях е осеяно с дупки.Няма мантинели и осева линия.Няма и странични линии,да очертават трасето.Пътя е на усойни места.Голяма част от зимния период е поледица.Къде е АПИ и министерството????

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 13:05

    Предлагам да ми испраят кривия уй

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:01

    Ама тези вече найстина ни се подиграват. Какво да предложат гражданите като то навсякъде е за ремонт. Това е поредната голяма лъжа към народа. Но ние нали сме търпеливи,ще се залъжем и със това,че някой ще ни уважи предложението.

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:58

    Предлагам Ботевград Видин за ремонт.

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Януари, 18:22

    ami proxoda arabakonak ne e li za remont gospoda

  • Отговори (7) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Януари, 20:34

    Арабаконак

  • Отговори (7) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Януари, 23:49

    Кашана

  • Отговори (6) (1)
    9. добавен от: Анонимен 18 Януари, 07:44

    Оправете Кашана,най-прекия път за Южна България.

  • Отговори (7) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Януари, 13:24

    Проход Арабаконак

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete