Петък, 17 Май 2024, 18:43

Група общински съветници иска извънредна сесия заради проблемите с ВиК

3 Февруари 2015, 17:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2058 9


11 общински съветници от опозицията изпратиха искане до председателя на ОбС Ботевград Йорданка Лалчева във връзка с проблеми с „ВиК” дружеството. Публикуваме неговото съдържание:
 
До Председателя на ОбС Ботевград
г-жа Йорданка Лалчева
ИСКАНЕ
от група общински съветници в ОбС Ботевград, мандат 2011-2015 г.
 
Уважаема г-жо Председател,
на основание чл. 34, ал.2, т. 2 от Правилника за работа на общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация и чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА, моля да свикате извънредно заседание на ОбС Ботевград в законоустановения срок.
 
Предмет на обсъждане на извънредното заседание е Докладна, внесена от долуподписаните общински съветници, чиято цел е да се обсъди и приеме информация на управителя на ВиК „Бебреш“, касаеща текущото функционално и финансово състояние на общинското дружество. В тази връзка, моля да уведомите и осигурите присъствието на управителя г-н Радослав Наков, като изискате да подготви и представи информация, съдържаща отговори на следните няколко въпроса:
1. Какви са признатите задължения на ВиК "Бебреш" към държавата и към други контрагенти ? На каква стойност и към кого са оспорените задължения на дружеството?
2. Какво е нивото на събираемост на предоставените и фактурирани услуги на битовите абонати на дружеството и какви конкретни мерки предприехте, за да я увеличите? Посочете с конкретни факти и цифри ефективността от предприетите мерки.
3. Какви конкретни мерки предприемате за увеличаване броя на абонатите на ВиК Бебреш, които имат монтиран уред за измерване на потребеното количество вода, съгласно общите условия на договора и какви конкретни резултати може да отчетете към настоящия момент?
4. Колко са монтираните уреди за измерване на водните количества, постъпили във водоснабдителната система на ВиК "Бебреш" ЕООД ?
5. Какви мерки предприехте за да защитите интересите на управляваното от Вас дружеството, във връзка с ревизионния доклад и ревизионния акт на НАП ?
 
• Към виновните длъжностни лица - в случай , че намирате вина в служители на фирмата
• Към държавта - в случай, че считате, че направените констатации са неоснователни.
6. Управляваното от Вас дружество води ли статистика и прави ли анализ на причините за възникналите аварии във водопреносната мрежа? Предприети ли са конкретни мерки за намаляване на тези аварии и какви конкретни резултати може да отчетете в тази връзка?
7. Какви конкретни мерки предприехте за да стабилизирате финансовото състояние на ВиК Бебреш и какви са резултатите ?
8. В каква степен резлизирахте одобреното с решение №150/29.05.2014г. на ОбС Ботевград Ваше искане за съкращение на до 40 % от служителите на дружеството? Моля представете подробна справка в кои звена и колко служители сте съкратили към настоящия момент.
9. До каква степен е усвоен гласуваният с решение №158/26.06.2014 г. на ОбС Ботевград заем от 200 хил. лв на управляваното от Вас дружество, за какво се използваха тези средства, и как те се отразиха на процеса на стабилизиране на ВиК "Бебреш" ЕООД ?
10. Какво е функционалното състояние на всяка една пречиствателна станция за питейни води, която се стопанисва и управлява от ВиК "Бебреш" ЕООД ? Колко от тях работят и какви основни проблеми срещате при тяхната експлоатация ?
 
Моля да предоставите информация за:
• длъжностното разписание във ВиК Бебреш и съкращенията, които предвиждате да извършите, съгласно прието решение на ОбС Ботевград от 29.05.2014 г.
• потреблението на електроенергия за последните дванадесет месеца на всяка една пречиствателна станция за питейни води, на която има инсталирана озонираща инсталация
• нивото на Неносеща приходи вода в проценти за 2014 г, и разчет за 2015 г.
гр. Ботевград
Вносители: Цветан Цолов, Иван Гавалюгов, Христо Якимов, Веселка Златева, Цветелин Цветков, Яница Иванова, Марияна Горгачева, Филип Филипов, Цеца Христова, Цветан Миньовски, Мариана Босовска
 
02.02.2015
До Председателя на ОбС Ботевград
г-жа Йорданка Лалчева
 
ДОКЛАДНА
от група общински съветници в ОбС Ботевград мандат 2011-2015г.
 
Уважаеми госпожи и господа,
във връзка с лошото общо състояние на общинско дружество „ВиК Бебреш“ ЕООД и високия обществен интерес и първостепенна значимост за населението на община Ботевград на предоставяните от него услуги, група общински съветници, чрез председателя на ОбС Ботевград, поканихме и поискахме от управителя на ВиК Бебреш, г-н Радослав Наков, да предостави информация относно текущото функционално и финансово състояние на общинското водно дружество. След изслушване на информацията предлагаме тя да бъде обсъдена и Общинския съвет да приеме следното:
 
Решение:
1. Приема информацията на управителя Радослав Наков, относно дейността на  ВиК Бебреш

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 19:50

    ГЕРБ: Георги Георгиев вече не е наш кмет.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 20:00

    NEMA DA PIAPTE BATE RADI 4E6TE VI EBA PUTKATA MAINA GEIOVE TAKIVA :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 20:09

    Radi se okaza nai golemiyat lizach na kmeta. Koi istinski biznesmen ste si ostavi biznesa I ste ide da sloguva na novachenskiyat kradec

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 20:24

    Ви К отдавна е във фактически фалит. Всичко останало е празнодумие и популизъм. За това са виновни Гачо и Гочо- доказани айдуци от колибарските ареали.От там почнете дами и господа. Всички знаем, че ПСПВ не работят, че парите ги няма, а вие ще правите поредния панаир-сейр, на който ще бъде изгонен Гавалюгов, а вие ще напуснете подир него, като ощипани невести. Понеже сте лабава опозиция, затова и колибара ви мачка като прасе тикви. Други действия трябват.Що не организирате митинг на центъра,щото ще ви е студено, а душичките ще ви се стопят от страх.Продължавайте да нищоправите.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 21:04

    Очаква се уважаемия смелчага, №4 на евнтуалната извънредна сесия,за да оглави народното недоволство-да изведе гражданите на площада, пък да развее байрака-има време да избродира "Свобода или смърт юнашка". понеже не е лабав, със смела душичка, не е ощипана госпожица. Ще ни покаже как тиквата може да заседне на гърлото на прасето.Напред, герой на новото време!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 21:26

    :lol:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 08:56

    "Големия" бизнесмен Ради знае що лиже. Болни амбиции за началническа длъжност, че иначе беше безкрайно безизвестен. Пепчето на ясла в читалището , че иначе като детска учителка не й провървя нещо. Сина му с завършените и недовършени учения в чужбина одитор и той милия незнае за какво става на въпрос. Ще почакаме и дъщеря ме да обиколи света разгеле и дадат някаква диплома от някъде та и нея кмета да я уреди на работа.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:00

    mi taka de iakimov i gavalubov li da sloji,tapanarete

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: anonimen 4 Февруари, 21:59

    4. Prav si ,no 500 godini nemoj Gi istri sledvaschtite pololenia saschto niama da se spraviat

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete