Неделя, 28 Април 2024, 08:01

Група съветници внасят предложение след евроизборите да влезе в сила разпределението на ефирното време по КТ "Ботевград"

19 Април 2014, 17:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 894 1


За трети път група общински съветници от опозицията внасят докладна записка за разпределение на ефирното време, закупено от Общината, както и  предложения за промени в Правилника за работа на Общинския съвет.
 
Съветниците адв. Христо Якимов, Иван Гавалюгов, Филип Филипов и д-р Марияна Горгачева са вносителите на трето предложение, ОбС да приеме допълнение към разпределението на закупеното телевизионно време от програмната схема на Телевизия „Ботевград”, в изпълнение на Решение 19/26.01.2012 г. както следва:
  1. 50% от ефирното време на предаването „Часът на Общината-гледна точка” да бъде използвано от кмета и общинската администрация
  2. 50% от ефирното време на предаването „Часът на Общината-гледна точка” да бъде разпределено пропорционално между отделните групи общински съветници
  3. Веднъж месечно ефирното време на предаването да бъде предоставяно на представители на неправителствени, граждански и други организации и сдружения.
 
С оглед предотвратяване на твърдения, че се преследват тясно партийни цели преди изборите за членове на Европейски парламент, групата общински съветници предлагат разпределението на ефирното време да започне да се прилага от 1-ви юни 2014 г.
 
Припомняме, че с Решение №19/26.01.2012 г. Общински съвет Ботевград е дал своето съгласие Община Ботевград да подпише Договор за закупуване на телевизионно време от програмната схема на Телевизия „Ботевград" с оператора СД "Бонев и съдружие", за излъчване на новини, събития и полемики от местно значение в следните собствени телевизионни предавания:
„ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА" - бюлетин с времетраене 30 минути, излъчван двапъти седмично;
„ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА - ГЛЕДНА ТОЧКА" - бюлетин с времетраене 60 минути, излъчван два пъти месечно-всяка първа и трета седмица на месеца.

Съгласно сключения договор общината е задължена да заплати сума в размер на 102 000.00 /сто и две хиляди/ лева с включен ДДС, за срок на договора 4 /четири/ години, считано от датата на подписването му.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Април, 22:41

    СЪВЕТНИКЪТ ЦОЛОВ КАКВО ПРАВИ В ОБЩ.СЪВЕТ?ТОЙ НИТО Е ОПОЗИЦИЯ,НИТО ВЗИМА СТРАНАТА НЯКОЙ.ЗАШИТАВА ЕДИНСТВЕНО СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete