Четвъртък, 25 Април 2024, 01:22

Грузия и Полша на Детския фестивал в Ботевград (ВИДЕО)

29 Юни 2022, 00:42
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2539 3


С парад по бул. „България“, начело с мажоретките и под съпровода на Младежкия духов оркестър – Ботевград, започна Вторият международен детски фестивал под надслов „Единството е сила“. Деца и младежи облечени в народни носии и сценични костюми се отправиха с шествие към Градския парк, където на специално изградената за целта сцена бе поставено началото на фестивала. Срещу сцената бе издигнато знамето на детския фестивал, след което кметът Иван Гавалюгов приветства участниците, сред които и гостите от Грузия и Полша. В словото си кметът заяви, че този фестивал дава възможност освен да бъдат опознати различните фолклорните традиции, да се създадат контакти между децата, които да прераснат в трайни приятелства. Водещи на събитието бяха Вани и Дидо, а концертът започна с фолклорен танц на децата от НЧ „Наука-1901“, гр. Ябланица.
Около сцената в Градския парк се подредиха участниците от: НЧ „Събуждане“ – с. Врачеш, НЧ „Светлина – 1900“ – с. Литаково, НЧ „Заря – 1895“, гр. Правец, Детски танцов състав „Радост“ – гр. Ботевград, НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, Ателие за изящни изкуства, Музикално ателие „Невен“ Ботевград, Дневен център за деца и младежи с увреждания – Ботевград, НЧ „Никола Ракитин“ – с. Трудовец, Клуб по спортни танци „Самодива“ – Пловдив и разбира се чуждестранните гости от Грузия и Полша с характерните за тях народностни носии.

Публиката силно аплодира децата и младежите с увреждания, както и техните педагози за художествено-музикалната програма, която бяха подготвили. На сцената има място за всички деца, независимо от техните възможности. Затова неслучайно и фестивалът е под мотото „Единството е сила“.
За съжаление, час след началото на концерта заваля дъжд и лошото време попречи на всички предвидени в програмата да се изявят. След танцовото изпълнение на Спортен клуб „Самодива“, концертът бе закрит. Утре – 29-ти юни от 18,00 ч. в Градския парк културно-музикалната проява ще продължи.

Концертната програма и шествието на участниците в първия ден от 3-дневния Международен детски фестивал, може да гледате тук:




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 15:14

    Прекрасни деца,бъдете все така ентусиазирани!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 15:40

    Уникален фестивал. Страхотна организация.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 23:46

    А къде са дейците от читалището на Скравена. Може би са заети с игрите на компютрите!!! Лично аз съм ги засичал няколко пъти.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete