Неделя, 28 Април 2024, 23:30

Хиляди на протест срещу монополите, енергийният министър пострада

10 Февруари 2013, 12:45
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 927 0


Хиляди недоволни граждани от високите сметки за ток и парно излязоха на протест в 15 града в страната. В София пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се събраха над 500 души, които с национални флагове в ръце освиркват и скандират "мафия", "убийци" и "оставка". Протестиращите настояват за национализация на електроразпределителните дружества в страната, премахване на всички посредници и разсекретяване на енергийни договори, съобщи Фокус.

Събралите се пред МИЕТ оправиха искане министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да слезе, за да чуе гласа на народа. След като енергийният министър слезе при протестиращите към него полетяха снежни топки. В опит да изслуша исканията на един от организаторите на протеста, в присъствието на представителите на медиите, Делян Добрев бе уцелен от някои от летящите снежни топки.
Освен в столицата протести се провеждат в още 14 града. Стотици жители на Пловдив и Варна също се опълчиха на монополите, където токът се доставя съответно от EVN и "Енерго-Про".


Източник: сп. Икономика

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete