Вторник, 14 Май 2024, 04:20

"Химическа атака" пред НДК

12 Юли 2013, 10:32
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1268 0


Един куп бедствия сполетяха столичния площад „България”, сред които химическо натравяне, тежки катастрофи, пожари и други. Всичко това беше част от демонстрацията на Софийската пожарна, която днес празнува 135-ата си годишнина. Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” направиха показно на всички свои умения, като оставиха изумени десетки деца, родители и граждани.
 
Програмата започна с воден салют от 4 пожарни, които с водни оръдия направиха впечатляващ „фонтан”, висок повече от 10 метра. Последва демонстрация на евакуация на хора чрез алпинистки приспособления от високите етажи на сграда. Двама пожарникари спуснаха по въжена линия пострадал, като после той бе качен в линейка. Показното продължи със самоевакуация, двамата се спуснаха по стената на Националния дворец на културата и стигнаха до земята.
 
 
Пожарникари в химически костюми борят
радиация
В последствие показаха и приспособление за улавяне на скачащи хора, като надуха огромна възглавница. Поради опасността от каскадата обаче, никой не скочи от високо върху нея. Насъбралите се около приспособлението хора бързо бяха разпръснати от пуснатите сирени на специализирана кола. От нея слязоха 3-ма екипирани в химически костюми служители на пожарната. Те носеха гайгеров брояч и други машини, измерващи химическия състав на въздуха. След това демонстрираха и дезинфекцията на костюмите и приспособленията, преди да бъдат съблечени, в импровизирана химическа баня.
Отново сирени привлякоха вниманието на събралата се публика. Този път пожарникари се притекоха на помощ на катастрофирал шофьор, чиято кола е затисната от големи клони. За по малко от 5 минути жертвата беше извадена и качена в линейка.
 
Демонстрациите завършиха с гасене на открит огън с пожарогасители, след което духовият оркестър на ГДПБЗН отправи музикален поздрав към своите колеги. Към тях се присъединиха и красиви мажоретки.
 
Екипът на Дартс нюз честити празника на софийските огнеборци и им пожелава лека и безаварийна служба.


Източник: http://dartsnews.bg/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete