Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:49

Хладна, снежна и накрая слънчева Баба Марта

29 Февруари 2012, 11:47
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2804 1


Снежна покривка е първото, което виждаме тази сутрин навън. Зимата се връща или Баба Марта наближава и си показва номерата - няма значение, важното е да се облечем добре, а шофьорите да внимават.
В Правец вали силен сняг. Мокри и заснежени са пътищата. Колите са затрупани. Днешният ден показва, че зимата не си е отишла. 
По-хладен от очакваното ще е идният март, съобщиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Най-ниските минимални температури през месеца ще са между минус 8 и минус 3, а най-високите - между 17 и 22 градуса. Първите десет дни времето ще е променливо, ветровито и влажно. На места ще има и превалявания, но предимно слаби и от дъжд, а в Северна България от сняг. Трайна снежна покривка обаче няма да се образува, твърдят метеоролозите. В средата на десетдневието ще има и краткотрайно застудяване. През повечето дни от второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще е облачно, с превалявания от дъжд и сняг. И последните десет дни от март ще започнат с валежи, последвани от понижение на температурите. След това обаче синоптиците обещават по-сухо и по-спокойно време. Ще има повече слънчеви дни и по-малко валежи. Температурите постепенно ще се повишават.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 14:03

    Г-н Гунински помолете се на кмета на с. Разлив да си свьрши работата този пьт сьс снегопочистването вьв махалите над магистралата защото и там живеят хора,а не само на площада!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete