Неделя, 28 Април 2024, 14:43

Храмът „Света Троица“ в Нови хан се нуждае от вашата помощ

11 Март, 14:22
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 334 1


Село Нови хан е изправено пред важна мисия за възстановяване на своята духовна крепост - храм "Света Троица". След сто години от построяването на камбанарията, която дори и до днес издава своите благослови над селището, се налага мащабна реконструкция на светинята. Всички, които се кланят пред силата на вярата и търсят утеха в божественото, са призовани да се включат в този важен дял на общността.

Храмът "Света Троица" е символ на вярата и традициите на народа, запазени и предадени през вековете. В този свещен храм се търси утеха и насоки, се дават молитви за благословия, успех и здраве на близките и общността.

„Сумата за ремонта е значителна - 45 732 лева, но това е задача, която със сигурност можем и ще преодолеем заедно. Всеки от нас, който е почувствал благодатта на вярата и е преживял нужда от помощ, е призован да даде своя принос. Това може да бъде един лев, десет лева или повече - важното е да се участвува в това благородно начинание“, казва кметът на Нови хан Александър Стоичков.

Средствата за ремонта ще се събират в дарителска банкова сметка към Община Елин Пелин, като те ще бъдат използвани единствено и само за целите на възстановяването на храма. Дарителите по банков път трябва да уведомят за дадената помощ, за да се изготви договор за дарение, необходим за регистрацията.

Всички, които желаят да дадат своя принос, могат да го направят и чрез дарителски кутии, които са разположени в различни магазини и учреждения в селото. Всеки лев, който бъде даден, е ценен и важен за успешното изпълнение на мисията.


- Кметство Нови хан
- Църква "Св.Троица"
- Магазин Б МАРКЕТ
- Магазин Копитото (до Еконт)
- Денонощен магазин
- Магазин Стефан (до Кметството)
- Български пощи село Нови хан ( на партера на кметството)
- Магазин Сентрал парк 3

Село Нови хан се обръща към своите сънародници с молба за помощ и подкрепа в това благородно начинание. Обединени и упорити, ние ще се справим и ще възстановим светинята си, за да продължим да се молим и да се вдъхновяваме от божествената сила на храма "Света Троица".





Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Март, 16:08

    Толкова пари влага в това село кмето на общината ,кръст издигна за половин милион лева и то не по каноните ,като обърна посоката му ,та няма за ремонта на църквата...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete