Вторник, 14 Май 2024, 02:17

Храмов празник в село Голяновци

21 Юли 2023, 00:21
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 256 0


В село Голяновци, беше отслужена молитва в храм „Св. Пророк Илия“.

Кметът на село Голяновци – г-н Симеон Спасов, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд, г-н Александър Ненов, кметът на село Петърч – г-н Борислав Борисов, общинските съветници г-жа Анелия Велева и г-н Иван Иванов и жители на селото запалиха свещ и се помолиха за здраве.

Отец Силуан освети курбана за здраве в храм “Св. Пророк Илия”, с. Голяновци. Много жители и гости на селото уважиха празника.

Настоятелството, заедно с отец Силуан се грижат за един от най-красивите храмове в общината. Близо до олтара са поставени две книги. Книга за ктиторите и дарителите на храма, и летописна книга.

Храмът е изключително ценен за общината, тъй като един от дарителите за строежа е именно д-р Никола Чилов – индустриалец, създал промишлеността в град Костинброд и спомогнал за неговото разширяване и прославяне.
На входа на храма има и две паметни плочи на загинали за родината от село Голяновци през 1912-1913 и 1915 и 1918 г.

В последните няколко години, благодарение на работата на община Костинброд, решенията на общински съвет- Костинброд и отпуснатите средства, въпреки кризите, село Голяновци е едно от желаните села от много млади семейства, търсещи спокойно и уредено място за живот.

Благодарения на инвестициите от община Костинброд селото има вече изграден водопровод, чисто нов пенсионерски клуб с името “Жар-Голяновци”. Центърът на селото е с нова детска площадка и голям мултимедиен екран. Сградата на кметството е със сменен покрив, а филиалът на Детска градина „Пролет“ се разшири, като се ремонтира и обзаведе модерно помещение за малките жители на селото.


Източник: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete