Неделя, 3 Декември 2023, 22:18

Христо Йовов води атаката на ФК Своге

27 Септември 2014, 13:59
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 3208 3


Един от най-известните футболисти он нашето време, доскорошният състезател на ПФК Левски и негов спортен директор Христо Йовов, вече е състезател и благодетел на оттбора на ФК Своге (гр. Своге). ФК Своге всъщност е вторият тим от града, след като тима на Спортист 2012 е участник в югозападната "В" група, а от тази година участва в първенството на "А" Окръжна група София-запад. В Управителния съвет на клуба са Цветомир Борисов – председател на УС, Александър Еленков – секретар на УС, Александър Манолов – член на УС.
Включването на Йовов в този тим, според нас разбира се, е нещо което може само да бъде адмирирано. Най-малкото заради докосването на млади футболисти до "звезда" от ранга на Йовов, играч чието име бе скандирано от хиляди по терените, който с опита и уменията които притежева е един невероятен плюс за тези момчета в тяхното бъдещо развитеие.
Да, проекта с който се е нагърбил Йовов и негови приятели не е лек, но в един край, какъвто е свогенско, това не е лишено от логика, по простата причина, че в района има поне 6 отбора, от които той би могъл да селекционира един приятен състав, който може да покаже потенциал дори в по-горната група.
Това обаче би могло да стане с много, много труд и себераздаване, както от ръководители, така и от състезатели, защото Йовов може да е обединителната фигура в този проект, но само една птичка пролет не прави. Началото обаче вече е поставено, и ние само можем с интерес да проследим какво ще стане и как ще се развива отбора на ФК Своге, като дори сме готови да заложим, че в бъдеще този отбора ще върви по възходяща...
Но какво би станало ако Йовов и тези около него се разочароват от нефутболни неща? Тогава тази малка искрица би била поредното угаснало нещо в българският футбол, а такива примери бол...
В момента ФК Своге е с две победи и две загуби, което го прави с 6 т. във временното класиране, като свогенци спечелиха служебно днешния мач срещу Искра Искрец, след като искречани нанесоха побой над съдията.


Източник: със съдействието на Бисер Тодоров, Football24.bg

Коментари (3)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 27 Септември, 16:00

  MNOGO MU HODI 4ERVENOTO

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 28 Септември, 13:16

  mnogo sigurno tova mu e bilo mechta

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 07:32

  i bate iulko da go zimat za krilo,tolkova energiq izvira ot nego :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

отговори
Категорично да, само така може да се преборим с тези хора на пътя (124)
70% Complete
Да, но тестовете за наркотици дават много грешки и първо това трябва да се отстрани (51)
70% Complete
Не, по този начин само ще увеличим корупцията в МВР (36)
70% Complete
По-добре да взимат книжки за по-дълго и при неспазване – в затвора (31)
70% Complete
Всяко чудо за 3 дни, ще вземат някоя кола и после всичко ще застине (4)
70% Complete