Сряда, 8 Май 2024, 17:55

Хубави новини за село Чибаовци

12 Август 2023, 02:11
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 571 0


След години на упорит труд и ангажираност, Община Костинброд успя да реализира така важното проучване за вода, което ще подобри живота на множество семейства в село Чибаовци.

Община Костинброд заявява, че след интензивни проучвания, успешно са пробити два проучвателни сондажа за подземни водни ресурси в село Чибаовци.

Подземните води се намират под повърхността на земята. Обикновено определено количество от тази вода може да бъде използвано. Подземните води се откриват в дълбините и целта е да бъдат изведени в посока към повърхността.

Първо обаче водата трябва да бъде открита. За най-точен измежду всички методи се счита проучвателният сондаж. Община Костинброд финансира два водоизточника. В момента се проучва дебита и се прави химико-биологичен анализ. Отпуснати са средства за ограда около водоизточниците, за проучвателния сондаж и за две нови помпи в помпената станция.

Ангажиментът на ВиК София област е да организира автоматиката.

За съжаление от няколко дни отново няма вода от Меча поляна /свогенско/, поради което община Костинброд е поискала водоноски от ВиК София област.

Прави се всичко възможно и по възможно най-бърз начин да излязат проучванията, да се монтират помпите и автоматиката - с цел да се снабди населението с питейна вода и да не се налага въвеждане на извънредно положение в селото!

Развитието и поддържането на село Чибаовци не спира до тук!
Храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е с подновен чисто нов покрив, благодарение на средства осигурени от община Костинброд!
Ръководството на община Костинброд ще съдейства и за ремонт на магерницата в двора на църквата.
В село Чибаовци всички стари спирки са подменени с нови и от 1 август има редовен транспорт!
Готов е и проектът за ремонт на Народно читалище "Развитие - 1933" в центъра на село Чибаовци.
А за главния път, преминаващ през двете села - Дръмша и Чибаовци са закърпени дупките с активното участие на държавата и на общината.

Ръководството на община Костинброд инспектира на място всички дейности.
На място в селото бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет- Костинброд и зам.-кметовете на община Костинброд инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов.

Кметският наместник на село Чибаовци, г-жа Искра Лазарова разведе общинското ръководство и показа проучвателните сондажи и колко вода има в тях.

Община Костинброд се надява да реши едно от най-сериозните предизвикателства, с които жителите на селото се сблъскват - липсата на питейна вода.

Ръководството на общината винаги е имала сериозният ангажимент към жителите на селото и през последните години не е спирала да работи усилено и целенасочено за решаване на този проблем.

Силно се надяваме цялата инвестиция в проучвателните сондажи да оправдае времето и средствата и безводието в селото да е само спомен.

В последните няколко години благодарения на усилената работа на ръководството на община Костинброд водено от кмета г-н Трайко Младенов, заедно с г-жа Искра Лазарова- кметски наместник на село Чибаовци успяха въпреки трудностите да променят облика на селото.

Новият площад, реновираният паметник, околните пространства, църквата, читалището, новите спирки, новият транспорт и новите сондажи показват, че въпреки КОВИД кризата, икономическата и политическата криза и 2 години липсата на държавен бюджет за развитието на селото се работи с душа и сърце и ще бъде така и за напред!

Източник: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (224)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete